Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona denega el 70% dels permisos per consolidar terrasses provisionals
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona s’està mostrant contundent amb la seva aposta per no consolidar la majoria de les terrasses extraordinàries instal·lades amb motiu de la pandèmia del coronavirus. Segons informa El Periódico, el consistori ha denegat fins ara el 70% de les sol·licituds presentades pels establiments interessats en mantenir aquests espais.

Les dades facilitades pel Gremi de Restauració de Barcelona apunten que l’administració local ja ha tramitat el 55% del total de 2.786 peticions rebudes fins a final del passat mes de març. D’aquestes demandes, l’executiu barceloní ha tombat almenys 1.075 i només n’ha aprovat 459. Segons aquestes xifres, encara queden 1.252 sol·licituds pendents de resoldre, que si no hi ha un canvi dràstic de la tendència, seran majoritàriament denegades.

En aquest sentit, la lentitud en el procés de tramitació de les sol·licituds fa que només unes poques terrasses disposin avui dia dels nous prototips homologats per a les terrasses en calçada en substitució dels blocs de formigó grocs o pivots. Això suposa que mentre no es resolguin aquestes peticions, els bars i restaurants afectats mantindran les terrasses ampliades amb aquests elements provisionals de separació dels cotxes.

Preparen centenars de recursos

Cal recordar que el Gremi de Restauració de Barcelona ja va advertir el passat mes de juny que les primeres dades apuntaven que el consistori estava apostant per una “denegació massiva” de les terrasses ampliades durant la pandèmia del coronavirus. Els establiments interessats van poder presentar el tràmit fins al 31 de març i les peticions van començar a analitzar-se a partir de l’abril.

En paral·lel a la resolució d’aquestes demandes, els restauradors estan gestionant centenars de recursos contra les terrasses denegades per esmenar un procés que qualifiquen de “desastre” i de ser “un despropòsit”.

Per la seva banda, la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ja es va mostrar favorable a la denegació de les peticions per consolidar aquestes terrasses extraordinàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa