Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Indignació a la restauració per la futura prohibició de fumar a les terrasses

La possible prohibició de fumar en espais públics com terrasses o accessos d’escoles ha caigut com una llosa sobre els restauradors barcelonins. Després que el conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, anunciés aquest divendres en una entrevista a Els Matins de TV3 la seva intenció de fer efectiu aquest canvi en la normativa, el Gremi de Restauració de Barcelona ha volgut aixecar la veu per mostrar la seva “sorpresa” no només davant la iniciativa i sinó també sobre el fet que no s’hagi consultat als establiments abans de tirar pel dret.

En declaracions a RAC1, el president del gremi, Roger Pallarols, ha assegurat que aquesta futura prohibició de fumar en espais públics és poc “coherent” i ataca una activitat amb la qual “no hi havia cap problema”. Pallarols considera que la decisió s’ha pres sense conèixer “la realitat” dels usuaris i ha retret a Argimon que no s’hagi reunit mai amb el sector tot i haver-li fet “desenes de peticions”.

Des del gremi de restauradors barcelonins van més enllà i assenyalen que s’ha optat per perdre un posicionament molt radical en un moment “d’incendi absolut” en el qual la societat es troba amb una gran “preocupació econòmica” i amb la “inflació desbordada”. De fet, l’agrupació recorden que ja van realitzar una enquesta on més del 80% dels participants asseguraven que estaven d’acord amb la normativa, “que ja és una de les més restrictives”, de manera que consideren que “no hi ha un problema de convivència” al respecte.

“Ens agradaria parlar amb el conseller Argimon, i també volem parlar amb el conseller Torrent, com a representant del sector econòmic”, ha conclòs Pallarols, que no descarta recórrer en última instància a la via judicial.

Una normativa en redacció

En l’entrevista a TV3, el conseller de Salut ha detallat que la nova llei afectarà a tots els espais públics -com les entrades d’escoles, les marquesines d’autobusos o les terrasses d’establiments- i ha apuntat que la normativa s’està acabant de redactar per poder presentar-la al Govern perquè comenci el tràmit parlamentari corresponent. En aquesta mateixa línia, Argimon ha confirmat que s’oferirà el tractament substitutiu de la nicotina gratuït a les persones amb rendes més baixes de 18.000 euros. Aquesta mesura, que serà una realitat a partir del gener de 2023, va adreçada a entre 600.000 i 700.000 persones.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 23, 2022 | 13:20
  ciutadà setembre 23, 2022 | 13:20
  "La política és l'art de buscar problemes allà on no n'hi ha, trobar-los i llavors aplicar-hi el remei equivocat". (Grouxo Marx). Completament exacte,
  • Icona del comentari de: Al 'ciutadà' poc graciòs a setembre 23, 2022 | 16:24
   Al "ciutadà" poc graciòs setembre 23, 2022 | 16:24
   Sembles una mica poca-solta, a mi ni em fa cap gràcia seure en un "terrassa" d'un bar o una altre lloc i respirar el fum dels fumadors. A més amb la mascareta aquest anys ha restat palès com quan es passa amb la mascareta col·locada sobre la boca i el nas, per davant d'algú que fuma t'has de treure la mascareta per la bafarada de tabac, la mateixa quantitat que respirem quan som a prop del fum de tabac o encara pitjor altres "barreges". Per la qual cosa no comprenc la teva pretesa i poc aconseguida, comparació entre protegir la salut o si més no el dret de no fumadors, i el còmic Grouxo Marx. No fa cap gràcia el teu diguem-ne "acudit".
 2. Icona del comentari de: Pere a setembre 23, 2022 | 16:34
  Pere setembre 23, 2022 | 16:34
  Sorpresa a la restauració ? Més aviat el president del Gremi de la Restauració que com sempre està en contra de tot. Que vol dir que no "hi havia cap problema"? No és gens agradable estar entaulat i respirar el fum de la taula del costat en una terrassa coberta amb ombrel·les o un envelat o descoberta. N'estic tip d'aquest individu un tal Pallarols que sempre està en contra de tot, fins i tot de mesures de sentit comú, i de les seves amenaces enviar tothom a la justícia com un vulgar ultraespanyolista que no té altra cosa a fer. En comptes d'adaptar-se, amenaça en "portar-ho als tribunals", quan tothom sap que aquestes mesures anunciades tard o d'hora arribaran, i segurament com passa sempre quan l'estat espanyol ho imposi tard i malament... aleshores sí que en Pallarols obeirà i no trobarà la mesura sanitària tant "malament". Aquesta mena de gent no em produeix cap respecte.
 3. Icona del comentari de: Sílvia a setembre 23, 2022 | 16:39
  Sílvia setembre 23, 2022 | 16:39
  Amb aquestes mesures plenament coherents, serà molt més agradable asseure's en un establiment a l'exterior a prendre quelcom o caminar per una vorera d'un carrer de qualsevol barri o municipi on hi ha un bar i empassar-se el fum del "raconet o finestreta" on hi concentren el "fumadors"... On és la sorpresa ?
 4. Icona del comentari de: Gecko a setembre 23, 2022 | 16:51
  Gecko setembre 23, 2022 | 16:51
  Per a mi és una sorpresa molt agradable, però, malauradament ja sabem com funciona el nostre fotut país. Ara el govern "autònom", se suposa autònom de Madrid, en parlà potser ho aplicarà i hi haurà persones com el comentarista ciutadà i "restauradors" que se'ls hi titaran al damunt, es queixaran que si naps, que si cols... Però, realment el què fan des del nostre Govern, volent-ho o no, és obrir pas, obrir el camí per a què d'ací uns mesos o anys el "gobierno de la nación" un dia digui que no es pot fumar a les terrasses, entrades o accessos a de les escoles... i tothom obeirà i ho trobarà "coherent", "modernet" i fins i tot en Pallarols i el "ciutadà" trobarà la mesura normal i no hi veurà una acció "política" per enlloc. En el nostre país, avançar-se a Espanya i intentar fer les coses, quan toca i millor, ja té això. Som així.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa