Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament promet mà dura a les terrasses que no respectin les normes
  • CA

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona ha anat aquest dijous fins Madrid per demanar al defensor del poble, Angel Gabilondo, que es posicioni davant l’augment massiu de terrasses descontrolades a les ciutats de Barcelona i Madrid. Els representants veïnals diuen que els bars posen més taules de les permeses i això provoca molèsties als veïns del voltant. L’Ajuntament de la capital catalana assumeix el problema, que s’ha tornat en un mal de cap durant aquesta legislatura, i promet treure la llicència de terrassa a “aquell que incompleix la normativa de manera reiterada”.

Així ho ha dit el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, en declaracions a Betevé. Rebassa admet que cal revisar el règim sancionador de les terrasses. El regidor assegura que la majoria no respecta el nombre de taules i cadires que els permet la seva llicència i això desperta el malestar de la resta de ciutadans. A més, destaca que aquests infraccions suposen un pes econòmic per l’Ajuntament i un augment de feina pels inspectors: “la despesa en recursos humans de l’Ajuntament està sent inassumible”.

Més multes a qui incompleix la norma

Rebassa reconeix que sign “constantment multes al mateix restaurador” i que això és un problema pel districte que dirigeix. Per tot plegat es planteja endurir les mesures i, si és necessari, retirar la llicència de terrassa a “aquell que incompleix la norma de manera reiterada”.

Amb la pandèmia l’Ajuntament va ampliar l’ús de la terrassa a molts establiments. La majoria no podia fer ús de l’interior del seu local i aquesta mesura va servir per poder ampliar la seva clientela. El regidor ha recordat, però, que el consistori està endreçant les llicències que es van atorgar en aquell moment i s’estan revisant els horaris en aquells punts que generen més tensió.

El Gòtic i la Barceloneta en el punt de mira

Enguany molts veïns s’han queixat dels sorolls que provoquen els usuaris de les terrasses. Ciutat Vella és un dels districtes que més conflictes genera en aquest sentit. Tal com va detallar el TOT Barcelona, el mateix regidor va afirmar que s’han obert gairebé 140 expedients contra establiments de la zona en qüestió de dies.

Aquest districte no és, però, el que més infraccions acumula. La majoria dels expedients s’han obert en bars i restaurants del barri Gòtic, que ocupa el primer lloc del rànquing, i a la Barceloneta, que queda en segon. Malgrat l’intent del consistori per frenar els infractors, hi ha altres zones on els veïns no han tingut la mateixa sort. És el cas, per exemple, de la Plaça de Masadas, on els veïns lamenten que els bars s’han “apoderat del recinte”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa