Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Expedient obert a 139 terrasses de Ciutat Vella per incomplir la normativa
  • CA

Més d’un centenar de terrasses estarien incomplint la normativa municipal que regula les terrasses al districte de Ciutat Vella. Així ho confirma el regidor d’aquest districte barceloní, Jordi Rabassa, que detalla que s’han obert gairebé 140 expedients contra establiments de la zona només en les darreres setmanes.

Segons apunta el regidor del consistori barceloní, el districte de Ciutat Vella ha hagut d’obrir recentment almenys 33 expedients molt greus per vulneracions de l’ordenança de terrasses, 67 de greus i només 9 de lleus. En total, Rabassa calcula que hi ha prop de 140 procediments en marxa que podrien acabar derivant en sancions per als responsables dels diferents establiments afectats.

El Gòtic i la Barceloneta, els barris amb més infraccions

Pel que fa a la ubicació d’aquests locals infractors dins del districte, la majoria dels expedients s’han obert contra establiments situats al barri Gòtic, on en les últimes setmanes s’han detectat 38 incompliments de la normativa, tretze dels quals a la plaça Reial. El següent barri en el rànquing és la Barceloneta, que té un total de 32 expedients oberts, 18 dels quals al passeig de Joan de Borbó.

També amb una xifra d’infractors gens desdenyable trobem el Raval, que ha registrat recentment fins a 22 incompliments, la majoria dels quals han tingut lloc en locals ubicats a les Rambles. A la cua d’aquesta classificació trobem els barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, on el nombre d’expedients oberts se situa en els 17, sense que hi hagi una zona concreta amb una concentració especial de vulneracions de l’ordenança de terrasses.

Un control constant

“Aquest control de les terrasses és una feina que es fa de manera contínua amb plans d’inspeccions. Hi ha infraccions flagrants constants que semblen que no s’acaben d’aturar mai”, assenyala Rabassa, que veu en general hi ha “poc respecte” per l’espai públic a Ciutat Vella. El regidor barceloní considera que la trama urbana del districte provoca que les terrasses generin un fort impacte en els carrers i lamenta que els establiments que compleixen amb l’ordenança siguin una minoria.

Segons les dades facilitades per l’Ajuntament, 584 establiments de Ciutat vella compten amb la llicència per instal·lar terrasses. A aquesta xifra cal sumar-hi els prop de 200 permisos extraordinaris que es van donar amb motiu de la pandèmia del coronavirus i que ara haurien de començar a retirar-se progressivament. Cal recordar que en un cop obert un expedient, els establiments tenen un termini específic per solucionar la infracció. En cas contrari, el consistori pot sancionar els responsables del local i inclús procedir a retirar la terrassa en última instància.

Més implicació del sector privat pel soroll

Aquestes dades sobre les infraccions de l’ordenança de terrasses arriben després que aquest dijous es confirmés que els restaurants, les terrasses i els comerços de Ciutat Vella hauran de tancar abans per provar de reduir la contaminació acústica que pateixen els veïns d’aquesta zona. En concret, la mesura afecta els quatre punts més conflictius d’aquest districte barceloní: el carrer Joaquim Costa, el carrer dels Escudellers i les places dels Àngels i de George Orwell.

Amb aquesta nova normativa, els establiments de restauració hauran d’avançar el seu tancament a les dues de la matinada i les terrasses hauran de plegar veles a les onze de la nit durant cada dia de la setmana. Pel que fa als comerços d’alimentació, els locals hauran de tancar a les deu de la nit.

Sobre aquestes mesures, Rabassa espera que serveixin per limitar el soroll “tant com es pugui” en aquests quatre punts concrets i assegura que són restriccions que han arribat “per quedar-se” i que també s’aplicaran en altres punts de la ciutat. En aquest sentit, el regidor del districte lamenta la falta d’implicació que ha mostrat fins ara el sector privat a l’hora de fer propostes que contribueixin a reduir la contaminació acústica a la zona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa