Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau explica per què la nova contracta de neteja falla en alguns barris
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet autocrítica i ha explicat per què la nova contracta de neteja està donant problemes en alguns barris. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha lamentat les crítiques i ha defensat el consistori, assegurant que “estem posant més diners que mai a la neteja”. Colau s’explica aquest neguit pel fet que “hi ha hagut un canvi de contracte, que es fa cada 10 anys, i aquest implica certs canvis”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha detallat que s’ha desplaçat el personal d’alguns barris i, per tant, necessiten un període d’adaptació per conèixer els nous carrers. Alhora, s’ha hagut de canviar els contenidors i adaptar-se als nous vehicles. Tot plegat, detalla, “produeix uns desajustos que ja ens van avisar que arribarien”.

Malgrat tot, Colau ha explicat que gran part d’aquests desajustos “ja s’estan resolent en alguns barris” i ha al·legat problemes derivats de la crisi econòmica i de la guerra a Ucraïna. Tot plegat ha facilitat que “faltin alguns xips i altres materials”. A hores d’ara, segons l’alcaldessa, ja ha arribat un 70% de la flota de vehicles contractats. Amb tot, Colau confia que en els pròxims mesos canviï aquesta tendència.

Repàs a la resta de l’actualitat barcelonina

Colau ha aprofitat l’entrevista per repassar l’actualitat barcelonina. Ha valorat l’entrada de Xavier Trias al panorama polític de la ciutat. Colau li ha agraït “la transparència” a l’hora d’explicar el seu model, amb preguntes concretes i que sigui clar explicant que vulgui recuperar les polítiques de CiU. També ha parlat de les superilles, després que ahir l’oposició pactés amb el PSC aturar noves obres relacionades amb els eixos verds. Colau considera que aquesta votació s’emmarca “en un clima preelectoral” i entén que tots els partits “han de marcar el seu perfil”.

D’altra banda, l’alcaldessa ha refusat contestar què farà si no guanya les eleccions. Ha assegurat que se sent “amb opcions de guanyar” i que es presenta “per ser alcaldessa amb els mètodes democràtics possibles”. Aquest dimarts Trias va descartar governar si no és la llista més votada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a desembre 14, 2022 | 12:55
    Tripartit no, gràcies desembre 14, 2022 | 12:55
    ...El gruix dels contractes són per dues empreses madrilenyes, com ja és costum en la Colau que hi té una dèria amb Madrid. Llàstima que amb la merda del tripartit, l'haurem de tornar a aguantar, si no d'alcaldessa, endollada en un lloc o altre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa