Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament aprova aturar la creació de noves superilles a Barcelona
  • CA

Una proposició del grup de Junts ha fet que la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament ha aprovat aquest dimarts a la tarda una proposició que paralitza un dels principals projectes del govern de BComú: les superilles. Tal com ha informat Junts en un comunicat, aquesta proposa demana al govern de l’alcaldessa Ada Colau “parar màquines” . És a dir, demana aturar la implantació i licitació de noves superilles fins que s’avaluï l’impacte que està tenint en l’economia, la mobilitat i la qualitat de l’aire. Junts ha pactat aquesta proposta amb el soci de govern de BComú: el PSC.

“El govern i els comuns ja no tenen legitimitat per continuar impulsant noves superilles. Si fossin demòcrates haurien de parar màquines i deixar en mans del nou govern, l’any que ve, la planificació urbana de la ciutat de Barcelona”, ha dit el portaveu de Junts, Jordi Martí Galbis.

Junts està a favor de les pacificacions

Tanmateix, ha insistit que aquesta iniciativa no vol dir que Junts no estigui d’acord amb les superilles: “Som favorables a la pacificació progressiva d’algunes zones de la ciutat, però sempre des del diàleg i el consens polític i social per assolir acords tan amplis com sigui possible, sobretot, quan el Govern no té majoria, que aleshores esdevé imprescindible”.

En aquests moments, el districte de l’Eixample és escenari de les obres de quatre noves superilles. Els treballs es concentren en els carrers del Consell de Cent, de Girona, de Rocafort i del Comte Borrell i amb aquestes obres es crearan quatre noves places a les cruïlles del carrer de Consell de Cent amb els de Girona, de Rocafort, del Comte Borrell i d’Enric Granados. Fa temps es van fer les superilles del barri de Sant Antoni (districte de l’Eixample) i del de Poblenou (districte de Sant Martí), entre altres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria Antònia Torra Garrido a desembre 13, 2022 | 19:51
    Maria Antònia Torra Garrido desembre 13, 2022 | 19:51
    Gracies a Deu, que se'ls hi il·luminat l'enteniment !! Gracies Mon , Gracies Ayuntament de Barcelona, els ciutadans to agraïrem MOLT TOTS !!
    • Icona del comentari de: Joan a desembre 14, 2022 | 15:01
      Joan desembre 14, 2022 | 15:01
      Já era hora, que algú pares els peus a tota aquesta colla d'inutils
  2. Icona del comentari de: Marc BCN a desembre 14, 2022 | 20:35
    Marc BCN desembre 14, 2022 | 20:35
    Junts a favor de superilles? Ho sento ja no teniu el meu vot. El frikisme s'encomana...què trist

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa