Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias marca perfil propi: “He tingut converses positives amb el PDeCAT”
  • CA

Xavier Trias ja fa campanya per tornar a l’alcaldia de Barcelona. Aquest matí ha explicat la seva decisió de presentar-se a les pròximes eleccions en una compareixença davant dels mitjans a Jardins de Salvador Espriu. Ho ha fet sense rastre de les sigles de Junts i entre elogis al seu antic partit “He tingut converses positives amb el PDeCAT i veurem com acaben, estem començant”, ha remarcat Trias després d’afirmar que manté una molt bona relació amb els postconvergents.

Malgrat tot, l’exalcalde de CiU també ha negat taxativament que vulgui amagar les sigles de Junts. “Mai he tingut tanta unanimitat dins del partit”, ha explicat Trias, que també ha fet referència a les seves innumerables peticions d’unitat a l’independentisme i al partit: “Dins de Junts hi ha diferents sensibilitats i això s’ha de discutir internament, i això és el que farem”, ha remarcat poc abans de confirmar els dos primers noms de la seva llista.

Els primers noms que acompanyaran a Trias

Els actuals regidors del partit a l’Ajuntament, Neus Munté i Jordí Martí ocuparan els primers llocs de la llista de Trias. A partir d’aquí són molts els noms que han sonat a les travesses per acompanyar-lo, com és el cas dels exconsellers Ramon Tramosa, Damià Calvet i Victòria Alsina. Trias ha remarcat que tots ells li han donat el ‘sí, vull’ i que ara estudiaran quina posició pot ocupar cadascun d’ells. A l’altre extrem, cau un dels actuals puntals del parit. El mateix Trias ha descartat a Josep Maria Argimon, que se li havia arribat a oferir públicament a acompanyar-lo: “Ell ha pres una decisió professional que jo també hagués pres”. L’exconseller de salut s’ha incorporat recentment a l’equip de la Fundació Pasqual Maragall.

Durant les seves primeres paraules com a ‘candidat’, Trias ja ha deixat anar el model de ciutat que vol per Barcelona, un model oposat al dels comuns. Al més pur estil de l’expresident del Barça, Sando Rosell, el nou líder deJxBCN no s’ha cansat de repetir que prepararà una candidatura no només política, sinó també encarada a la gestió: “Tots els regidors hauran de gestionar els barris i els districtes”, ha reptetit en reiterades ocasions.

Trias, quan ha abandonat la compareixença amb el regidor Jordi Martí TOT BARCELONA

En els propers dies s’acabaran de conèixer la majoria de noms que acompanyaran Trias, que s’ho jugarà tot a una carta. L’exalcalde ha recordat que sempre ha deixat governar la llista més votada, cosa que tornaria a fer si no guanya les eleccions “amb l’excepció d’Ada Colau”. En aquest sentit, el nou cap barceloní de Junts ha assegurat que ell torna a la política per governar i que si no ho pot fer, plegarà. Un canvi de rumb de l’exalcalde que contrasta amb les declaracions que va deixar anar fa uns mesos a TVE al·legant que “s’ha d’evitar fer el ridícul” i que “el projecte de Barcelona, agradi o no, no és per a unes persones que se’n van”.

Primers retrets a la Barcelona de Colau

A partir d’aquí, Tiras ha desgranat punt per punt tot allò que no li agrada de la Barcelona actual. Malgrat dir que no és “anti Colau ni anti ningú”, l’exalcalde convergent ha lamentat que la ciutat “ha perdut lideratge” i ha esgrimit el seu model: “Hi ha dues maneres de prevenir la pobresa; donant subvencions o creant activitat econòmica, jo aposto per la segona”. Alhora ha qualificat l’ampliació del tramvia per la Diagonal, una de les mesures estrella de l’actual consistori, de “disbarat”: “Estudiarem com podem atura-ho però crec que no és possible”, ha deixat clar.

Trias també ha carregat contra ERC, de qui ha recordat que votarà els pressupostos del govern de Colau i ha lamentat que el PSC estigui al costat de l’alcaldessa. El junter també s’ha referit a Barcelona com a capital del país. “El que no es pot és fer de contrapunt del president de la Generalitat”, ha dit tot recordant que ell va travessar la plaça de Sant Jaume per acompanyar-lo quan va fer falta. Ara bé, també ha volgut aclarir que no es passaran el dia parlant d’independència. “Barcelona ha de ser capaç de marcar la seva pròpia política”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Competint per l'autonomisme complaent a desembre 13, 2022 | 13:40
    Competint per l'autonomisme complaent desembre 13, 2022 | 13:40
    La més absoluta deriva i renúncia de JxCat. Més enllà de treballar per quotes de poder, aquí ningú té cap projecte d'alliberament nacional.
  2. Icona del comentari de: fat boy a desembre 13, 2022 | 14:02
    fat boy desembre 13, 2022 | 14:02
    Doncs que et bombi un peix Trias.
  3. Icona del comentari de: Aneualamerda a desembre 13, 2022 | 14:42
    Aneualamerda desembre 13, 2022 | 14:42
    Quina vergonya de "polítics" covards venuts. Sou tot com en junqueras.
  4. Icona del comentari de: 'Propi' no seria ben bé la paraula a desembre 13, 2022 | 14:46
    "Propi" no seria ben bé la paraula desembre 13, 2022 | 14:46
    Home, aquest perfil propi em sona molt a altres perfilats d'abans.
  5. Icona del comentari de: PDEcat a desembre 13, 2022 | 16:26
    PDEcat desembre 13, 2022 | 16:26
    Partit demòcrata escaÑol a Catalunya! Amb la benedicció dil Capo di Famiglia Pujol tots junts altre cop tornem a la corruptgència de tota la vida...
  6. Icona del comentari de: Pues a desembre 13, 2022 | 18:53
    Pues desembre 13, 2022 | 18:53
    si voste i el pedocat tenen convetses i s'entenen, el meu vot segur que no es per voste ni pels de junqueras. Aixi aprendreu.
  7. Icona del comentari de: Aneu malament a desembre 13, 2022 | 19:12
    Aneu malament desembre 13, 2022 | 19:12
    converses positives amb el PDeCAT?, això no pot se bo, el PDeCAT es un partit molt de dretes, i espaÑolista.
    • Icona del comentari de: Joana a desembre 13, 2022 | 20:43
      Joana desembre 13, 2022 | 20:43
      Millor dretes que tortes. Ja n'estem fins el capdamunt del maniqueisme aplicat a dretes/esquerres. Fins al moment, s'han vist estrepitoses etzagaiades de les suposades "esguerres" que han significat enriquir més als rics i més empobriment per a la gent treballadora, que s'empenyen en la degradació de valors individuals i socials, amb rebaixa cultural inclosa, també canta molt l'obsessió malaltissa i autoritarisme per "adoctrinar" de sexe i de gènere i el biaix feminista estrafolari que exhibeixen etc.etc. mentre els que es considerarien de centre, de dretes i d'extremes dretes no s'haurien atrevit a fer destrosses tan desfasades.
  8. Icona del comentari de: Roger de Sarria a desembre 13, 2022 | 23:18
    Roger de Sarria desembre 13, 2022 | 23:18
    El Mas de numero dos i el Puig que deien que era del sector sobiranista uah uah de tres. Torna Convergencia per la porta gran. Tambe hi podrien afegir algun dels Pujol. L hereu. Aquell que feia magia amb els tallers de revisio de cotxes. Mare meva aixo de Junts com s ho ha deixat perdre en Puigdemont.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa