Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias: “Dic que sí per Barcelona, per la seva gent”
  • CA

“He vingut aquí per dir-vos que sí. Dic que sí per Barcelona, per la seva gent”. S’ha fet pregar i s’ha fet esperar. L’exalcalde Xavier Trias ha anunciat, després de mesos de tenir amb l’ai al cor la direcció de Junts i també la federació de Barcelona, que accepta ser el cap de llista dels junters a la capital del país. L’anunci, que havia de fer inicialment després de les vacances d’estiu, ha acabant fent-se en el marc del sopar de Nadal de la federació a les cotxeres de Sants, al qual també ha assistit la dona de Trias. Tot i que aquest dilluns al matí ja ha donat pistes de l’anunci, el seu entorn guardava amb zel fins a aquesta nit una decisió que Trias ja havia pres feia setmanes, tal i com ha pogut confirmar el TOT Barcelona de fonts properes a l’exalcalde.

L’anunci oficial s’ha fet esperar fins que ha acabat el sopar i han començat els parlaments a les 23h, tot i que l’exalcalde havia explicat a alguns militants una estona abans que faria el pas.

Trias haurà de passar per primàries, però en cas de tenir rival, no hi ha massa dubte de la seva victòria. De fet, Jaume Alonso Cuevillas i Ferran Mascarell, dos noms que van expressar la seva voluntat de liderar la candidatura de Junts a Barcelona, van deixar entreveure que si Trias feia el pas, no s’hi enfrontarien en unes primàries. I és que l’exalcalde -que es va donar de baixa del PDeCAt fa un parell de mesos- compta amb el suport tant de l’aparell del partit a nivell nacional com de la federació de Barcelona, uns suports que fan gairebé impossible una victòria d’un candidat alternatiu.

El candidat que pot polaritzar la campanya

Trias tindrà el repte de millorar els resultats de Junts del 2019, en què va obtenir 5 regidors, la meitat que ERC, que va guanyar les eleccions en un any que estava marcat pel judici als presos polítics per l’1-O. Abans de l’anunci de Trias, les enquestes feien un podi molt igualat entre ERC, el PSC i els Comuns, però el cert és que l’exalcalde pot aconseguir polaritzar la campanya focalitzant en l’alcaldessa Colau. Colau sí. Colau no, una confrontació que els Comuns no veuen amb mals ulls, i que Junts podria aprofitar per tenir una posició més central a la campanya oposant el model de ciutat de l’exalcalde al de l’alcaldessa actual. Per altra banda, Trias podria recuperar part del vot del catalanisme moderat que va anar al PSC el 2019.

De fet, Trias va anar a la llista del 2019 en el número 41, és a dir, tancant de forma simbòlica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a desembre 13, 2022 | 00:21
    Anònim desembre 13, 2022 | 00:21
    Xavier Trias alcalde, lo millor que li podria passar a Barcelona.
  2. Icona del comentari de: Fina a desembre 13, 2022 | 00:30
    Fina desembre 13, 2022 | 00:30
    Que no es perdi en transversalitats que només volen dir indefinició i sotmetiment a irracionalitats (de bafarada d'extrema anarquia) que han contaminat molts partits i resulten d'allò més perjucial per a la ciutat i el país. Perquè seria molt trist seguir el model pregonat per la Ciuró a Fax de 8tv, quan va explicar pletòrica de cinisme, el projecte d'estirabots i tapabruts per tractar el gravíssim problema d'assalts indiscriminats a domicilis i afegint que, a la llarga o de rebot els ajuntaments, amb argúcies, encara es puguin acabar apropiant aquests immobles perjudicats. De fet va lloar la figura del lladre trampós. De "llest" el va qualificar la ex consellera.
  3. Icona del comentari de: BCN a desembre 13, 2022 | 00:34
    BCN desembre 13, 2022 | 00:34
    El sr. trias es compromet a desfer totes les bajanades que ha fet el trio Colau, Collboni i Valls? Perque sinó de qué serveix un canvi? Estaria bé que parli clar perque els votants estem fins els nassos ja de tanta incompetència.
  4. Icona del comentari de: Ricard a desembre 13, 2022 | 06:51
    Ricard desembre 13, 2022 | 06:51
    Els dinosaures tornen…
  5. Icona del comentari de: Cge a desembre 13, 2022 | 06:58
    Cge desembre 13, 2022 | 06:58
    A Barcelona necessitem a Xavier Trias. Molta sort.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa