Colau crida a recordar les “recomanacions de seguretat” per als passejos amb nens

El portaveu del grup municipal d'ERC critica el "poc seny" d'algunes famílies

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha cridat a recordar les “recomanacions de seguretat” pel que fa als passejos amb nens, que des d’avui estan permesos. La líder de l’executiu local ha celebrat el salconduit als menors de 14 anys amb un “per fi!”, que ha compartit a través de Twitter.

Els passejos estan permesos, però, amb normes. Així, els menors de 14 anys poden sortir durant un màxim d’una hora diària a caminar o fer esport a, com a màxim, un quilòmetre de casa. A més, només un adult pot sortir amb ells. El màxim de nens que pot acompanyar a l’adult –ja sigui un pare, una mare o un germà gran– és de tres.

Colau ha agraït la “responsabilitat” de les famílies, tot i que alguns veïns han alertat dels possibles excessos que s’estan donant des d’avui a les 9 hores, quan ha entrat en vigor el permís. Algunes imatges compartides a les xarxes socials mostren famílies que no respecten els dos metres de distància marcats per l’ordre del ministeri de Sanitat o que no segueixen la norma que indica un màxim d’un adult per acompanyar els infants.

A més, aquest matí alguns pares han lamentat que hi havia “molta gent” al carrer. Era el cas, per exemple, de l’Arc de Triomf.

ERC, explícita en la crítica

El portaveu del grup municipal d’ERC Jordi Coronas ha estat més explícit que l”alcaldessa i ha parlat d'”irresponsabilitat” i del “poc seny” d’algunes famílies. “Això sí… avui a les 20 hores tothom a aplaudir”, ha rematat.

 

Més informació

Nou comentari