Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els nens i les nenes prenen els carrers de Barcelona: “Hi ha molta gent”
  • CA

Cotxets, bicicletes i patinets han aparegut aquest diumenge als carrers de Barcelona per canviar el paisatge d’una ciutat que no veia nens i nenes passejar des que el 12 de març van tancar les escoles. Els infants menors de 14 anys han pogut canviar els balcons, patis i terrats de la ciutat per sortides de no més d’una hora i a màxim un quilòmetre de casa seva. Els més matiners ho han fet a partir de les 9 hores per no trobar-se amb grans concentracions de nens. Ja a mig matí, les famílies han omplert zones com l’Arc de Triomf, Verdaguer o la Sagrada Família, àrees on patrulles de la Guàrdia Urbana han hagut de recordat que els infants han d’anar acompanyats només per un adult.

En molts casos no ha estat així, i s’ha vist famílies senceres passejant pels carrers de la ciutat. En molts casos, també, la prudència ha estat la tònica, amb mascaretes, distància entre persones i només el pare o la mare acompanyant els fills.

Un pare i la seva filla passegen de la mà / ACN (Mar Vila)

Un pare i la seva filla passegen de la mà / ACN (Mar Vila)

“La Berta volia sortir aviat per no trobar-se massa gent, i hem sortit a encendre el cotxe i a comprar pa”, ha explicat a l’ACN la seva mare, l’Ariadna, al barri de la Sagrada Família. A primera hora, l’avinguda Gaudí i els carrers de Marina i Sardenya, han vist com els primers nens corrien, patinaven o anaven amb bicicleta en una inusual Sagrada Família buida. Ja a mig matí, eren molts més els nens que compartien carrer. “Tenia moltes ganes de sortir, ho farem una estoneta petita cada dia”, ha dit la Berta.

També han sortit d’hora amb patinet i bici els fills del Marian Panaite. “Estàvem a casa avorrits esperant aquest dia i per fi estem gaudint. Fem coses esportives perquè a casa no hi ha espai i no podem fer res”, explica el seu fill Nicolás, d’onze anys, qui ha après a fer pizza, pastissos i pa durant aquest confinament. I “acostumats al soroll”, en Nicolás diu que el seu barri sembla “l’apocalipsi”.

Menors caminen per l'avinguda Gaudí aquest matí (26-4-2020) / ACN (Mar Vila)

Menors caminen per l’avinguda Gaudí aquest matí / ACN (Mar Vila)

El Diego, amb tan sols un any i mig, ha jugat per les escales d’enfront de la Sagrada Família. “Aprofitem ara perquè així no hi ha tanta aglomeració. Estar 40 i pico dies tancats li ha costat una mica, es feia llarg”, ha explicat el seu pare, el Sebastián. Al seu parer, sortir per franges horàries seria millor opció: “Hi haurà gent que sortirà al matí i a la tarda, i s’hauria de respectar més per evitar contagis”.

Amb la novetat de ser el primer diumenge per sortir algunes zones de la ciutat han vist concentracions de famílies. És el cas del passeig de Sant Joan a l’alçada de Verdaguer o l’Arc de Triomf, on la Mariona ha anat per passejar amb els seus tres fills.

El passeig Sant Joan, ple de famílies / ACN (Mar Vila)

“Era d’esperar que hi hagués tanta gent perquè tothom ho estava desitjant, i és un lloc molt agradable, i a un quilòmetre es fàcil accedir-hi, però sí que fa pensar que hi ha molta gent, serà difícil”, opina. El seu fill Jaume explica il·lusionat que han pogut jugar a futbol, i que s’han trobat uns amics a qui només “han saludat”. “Des de la distància”, matisa la mare.

La Mariona assegura que els nens “han sobreviscut molt bé tots aquests dies a casa”, i que no s’han queixat, però la il·lusió per sortir avui era evident. “No crec que calgui sortir cada dia, intentarem compaginar-ho amb el teletreball“, apunta. La seva filla mitjana, la Marian, ensenya orgullosa la mascareta que li ha fet la seva mare “amb la màquina de cosir”.

Patrulles dels Mossos d’Esquadra han estat presents al voltant de la Sagrada Família per controlar el compliment de la norma, que permet passejos d’un màxim d’una hora i a no més d’un quilòmetre del domicili. 

Dos binomis de Mossos d'Esquadra patrullen al parc de la Sagrada Família / ACN (Mar Vila)

Dos binomis de Mossos d’Esquadra patrullen al parc de la Sagrada Família / ACN (Mar Vila)

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa