Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerten de possibles excessos aprofitant el primer dia de passejos per als nens

“El passeig diari s’haurà de fer com a màxim en grups formats per un adult responsable i fins a tres nens o nenes. Durant el passeig diari s’haurà de mantenir una distància interpersonal amb tercers d’almenys dos metres”. Són algunes de les normes que estableix l’ordre (articles dos i tres) del 25 d’abril del minsteri de Sanitat, segons la qual els menors de 14 anys poden sortir a passejar una vegada al dia amb un adult entre les 9 i les 21 hores, a una distància màxima d’un quilòmetre de casa i com a màxim durant una hora.

Diverses imatges compartides a través de xarxes socials alerten que, en ocasions, no s’estan complint les normes establertes per l’ordre publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Algunes d’elles s’han pres per denunciar que moltes persones no han complert el requisit de mantenir els dos metres de distància, com es pot veure a la foto que encapçala l’article, feta a la plaça del Raspall, a la Vila de Gràcia (Gràcia), i cedida al TOT Barcelona. 

D’altres han avisat que, en alguns casos, diversos adults han acompanyat als menors. Únicament un adult pot acompanyar els infants, que poden ser com a màxim tres. És el cas de la Laura (@Ormellix), que ha criticat que es fes una “festa” i que tres adults hagin sortit amb un sol nen.

Heidi Socías també ha compartit una foto en una piulada per queixar-se que a la plaça Masadas, a la Sagrera (Sant Andreu), les famílies s’hi estaven “com qualsevol diumenge”. “La gent fa el que vol, no són responsables”, ha lamentat, i ha detallat que la foto ha estat presa avui cap a les 13 hores. 

L‘avinguda Diagonal ha estat un dels punts que més ha preocupat els veïns. Idoia Sukunza ha publicat a Twitter un vídeo de la Diagonal aquest matí on es poden veure moltes famílies que han aprofitat el primer dia de salconduit per estirar les cames. 

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a abril 27, 2020 | 10:51
    Serafí Bandarra i Grataconys abril 27, 2020 | 10:51
    Jo visc a la Meridiana i Fabra cantonada Fabra i Puig, i ahir era un festival,de vergonya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa