Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Clam contra la xacra dels feminicidis a Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat una concentració a les 12 hores del migdia per aquest divendres a la plaça de Sant Jaume per condemnar el feminicidi que ha ocorregut la matinada d’aquest dijous al districte de Sant Martí, a la zona del front marítim. Es tracta d’una dona de 81 anys que ha estat assassinada presumptament pel seu fill, segons han informat els Mossos d’Esquadra.

“El Consistori vol expressar el seu més sentit condol a la família i a les amistats de la víctima, condemnant fermament aquest assassinat que vulnera els drets humans més essencials”, ha denunciat l’Ajuntament, a través d’un comunicat de premsa. “L’Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol de dol establert conjuntament amb institucions i entitats, per treballar coordinadament cada cas que es produeixi a la ciutat i que, en part, implica la denúncia pública a diferents suports comunicatius per conscienciar a la ciutadania d’aquesta xacra”, ha afegit.

Per a totes aquelles dones i fills i filles que pateixin violència tenen al seu abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer Marie Curie, 16. També hi ha disponible el telèfon 93 291 59 10. En cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d’atenció les 24 hores, tots els dies de l’any (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona: 900 70 30 30, o bé al d’urgències, específic contra la violència masclista, de l’Institut Català de les Dones: 900 900 120). En aquest enllaç https://ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/serveis-datencio hi ha més informació.

“Les violències masclistes són l’expressió més greu i devastadora d’una cultura de control, domini i abús dels homes sobre les dones que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat, per part de la societat, com a superior. Aquesta cultura no només destrueix vides, sinó que també impedeix la plena ciutadania, la llibertat i el desenvolupament dels drets de les dones”, explica l’Ajuntament.

Més notícies
Una detenció practicada per la Guàrdia Urbana / GUB
La dona assassinada havia denunciat la seva exparella per amenaces
Notícia: La dona assassinada havia denunciat la seva exparella per amenaces
Comparteix
El presumpte assassí és la seva parella anterior, que s'ha confessat a la policia
Vista del barri de Ciutat Meridiana / Meritxell M. Pauné
Demanen 30 anys de presó per un assassinat masclista a Ciutat Meridiana
Notícia: Demanen 30 anys de presó per un assassinat masclista a Ciutat Meridiana
Comparteix
Un jurat comença a jutjar un home que va matar la seva parella a ganivetades el 2018
Dones formant una cadena humana a Barcelona contra les violències masclistes / Mònica Moreno
Els dos gestos de valentia que van salvar una dona del seu maltractador
Notícia: Els dos gestos de valentia que van salvar una dona del seu maltractador
Comparteix
Jutgen un agressor que va ser reduït per dos homes en un bar quan intentava apunyalar la seva exparella
Manifestació contra la violència masclista a Gràcia / ACN
Més denúncies per violència de gènere a Barcelona que abans de la Covid
Notícia: Més denúncies per violència de gènere a Barcelona que abans de la Covid
Comparteix
Les desinacions d'advocats del torn d'ofici per a víctimes d'agressions a mans d'homes augmenten un 38% i superen les xifres prèvies a la pandèmia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa