Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen 30 anys de presó per un assassinat masclista a Ciutat Meridiana
  • CA

Un jurat comença a jutjar aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona l’home que va matar la seva parella a ganivetades l’agost de 2018 al domicili on convivien de forma intermitent, situat al barri de Ciutat Meridiana, al districte de Nou Barris de Barcelona. Al judici, que es preveu que s’allargui fins al pròxim 20 de desembre, la Fiscalia demana que es condemni el processat a 30 anys de presó pels delictes d’assassinat amb traïdoria, maltractament habitual i lesions agreujades.

La víctima, María Estela, tenia 35 anys quan va patir l’atac mortal a mans de la seva parella, de matinada. Segons relata l’escrit d’acusació del fiscal, l’acusat es va abraonar sobre la dona amb un ganivet i li va causar múltiples ferides al coll, a l’estòmac, a la parpella, als braços i a les cames. Una punyalada a l’abdomen li va produir una hemorragia massiva. María Estela va morir hores més tard de l’agressió, quan es trobava ingressada a l’hospital de la Vall d’Hebron.

L’agressió mortal no era la primera vegada que consta que l’incriminat maltractava la dona, amb qui mantenia una relació estable des de feia un any i mig quan va ocórrer l’assassinat. Tenien “un projecte de vida en comú, però la relació estava marcada pels continus zels y afany de control”, que derivaven en “freqüents atacs i agressions de tipus físic i psíquic”, apunta el Ministeri Públic.

En aquest sentit, l’escrit d’acusació assenyala que l’home ja “va atacar amb un ganivet” la seva parella el juliol de 2017, un any abans de causar-li la mort. Aleshores, va provocar-li una ferida a la mà i una altra al coll. La víctima va requerir aquella vegada d’una intervenció quirúrgica.

La Fiscalia sosté que el processat “va actuar amb la intenció d’acabar amb la vida” de la dona, que “no va tenir l’oportunitat de defensa eficaç perquè ni esperava l’atac mortal ni tenia forma de reaccionar davant d’una agressió amb arma blanca per part d’una persona amb més vigor físic”, recalca l’escrit d’acusació. Afegeix que, quan el presumpte homicida la va abordar, la víctima “es trobava desprevinguda, en la tranquil·litat del seu domicili, confiada per la relació prèvia amb l’acusat i amb la seva capacitat de reacció disminuïda a causa de la prèvia ingesta d’alcohol”.

“L’acusat va poder donar-li mort sense risc per a la seva persona”, conclou el fiscal, sense embuts. A més de la pena de 30 anys de presó, el Ministeri Públic sol·licita que l’acusat indemnitzi amb 150.000 euros a la mare de la víctima i amb 50.000 euros més a la germana. També reclama que no pugui apropar-se a menys d’un quilòmetre a les dues familiars de la dona durant 10 anys, que se’l privi de dur armes durant quatre anys i que se’l sotmeti a llibertat vigilada durant una dècada. També demana que la sentència tingui en compte els agreujants de parentiu i de discriminació per raons de gènere.

Més notícies
Manifestació contra la violència masclista a Gràcia / ACN
Una consellera de BCN Canvi, reprovada per negar la violència masclista
Notícia: Una consellera de BCN Canvi, reprovada per negar la violència masclista
Comparteix
Partits i entitats de Sant Martí critiquen les paraules de Paula Añó durant un debat sobre la violència contra les dones
Creix la percepció d'inseguertat de les noies joves a la ciutat PIXABAY
Creix la por de les joves barcelonines a patir violència masclista
Notícia: Creix la por de les joves barcelonines a patir violència masclista
Comparteix
Busquen anar acompanyades quan es fa fosc i al metro, i creuen que el perill és latent en una ciutat tan gran

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa