Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una consellera de BCN Canvi, reprovada per negar la violència masclista
  • CA

El plenari del districte de Sant Martí ha reprovat aquest divendres la consellera de Barcelona pel Canvi, Paula Añó, per unes polèmiques declaracions en les quals negava l’existència de la violència masclista. Partits i entitats del districte han expressat el seu “rebuig i malestar” per les paraules d’Añó, que el novembre va votar contra una declaració per condemnar la discriminació i la violència cap a les dones i la va titllar de “violència domèstica”.

La proposició conjunta, presentada per la resta de partits amb representació al districte –BComú, ERC, PSC, Cs i Junts–, criticava amb duresa Añó i va recordar a la consellera que el plenari “no tolera ni permetrà discursos que neguin la violència de gènere”. Durant la seva intervenció del mes passat, la consellera de BCN Canvi, fitxada pel partit d’Eva Parera fa dos mesos, va minimitzar els assassinats masclistes assegurant que només representen “el 0,00015%” de les dones i va desviar el debat defensant que la majoria dels infanticidis els cometen les dones.

“La violència vers les dones és una xacra de la nostra societat i cal lluitar contra la mateixa cada dia i des de totes les institucions”, afegeix el text conjunt. “La prevenció de les violències vers les dones passa pel qüestionament del patriarcat, ja que estableix un sistema de discriminacions que afavoreix la violència”.

Indignació entre les entitats

La Confederació d’Entitats de Sant Martí de Provençals també s’ha fet ressò de les declaracions de Paula Añó i ha mostrat el seu “rebuig davant actituds que neguen la violència creixent envers les dones”. Les entitats del districte consideren intolerable que la consellera de Barcelona pel Canvi hagi intentat diluir la lluita contra la violència masclista. “No podem normalitzar discursos que neguen la realitat demostrada amb dades contrastades, i que banalitzen i minimitzen les actituds masclistes envers les dones”, denuncien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa