Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un canvi de temps amenaça amb portar neu a Collserola
  • CA

L’arribada d’una massa d’aire àrtica marítima ha fet que avui molts barcelonins s’hagin llevat amb temperatures inferiors als 6ºC, una temperatura inusualment baixa per un mes d’abril. Aquest ambient hivernal, que es mantindrà durant tot el cap de setmana, podria anar acompanyat de sorpreses blanques a cotes molt baixes.

Al llarg del dissabte tindrem un temps marcat pel cel serè, però amb un vent que farà que la sensació de fred sigui molt acusada durant tot el dia i que la humitat es mantingui baixa. A la resta del país el cel també es mantindrà serè, tot i que encara persistiran les nevades febles als Pirineus, especialment al seu vessant nord, on aquesta passada nit s’hi han acumulat entre 5 i 30cm de neu nova.

Durant la matinada de diumenge hi haurà un augment de la nuvolositat, que podria acabar deixant ruixats locals a diverses comarques catalanes, especialment al litoral i prelitoral i al nord-est. Aquests ruixats seran de distribució irregular i no s’esperen acumulacions destacables de precipitació, però sí que podran deixar nevades anecdòtiques a la serralada Litoral i Prelitoral, amb una cota de neu que durant el matí voltarà els 300-500 metres (recordem que el Tibidabo es troba a 513 metres) i tendirà a pujar durant el dia.

És possible, doncs, que durant la matinada o al vespre-nit, que és quan els models meteorològics indiquen que podrien arribar algunes precipitacions a la ciutat, veiem neu als punts més elevats de Collserola, tot i que sembla que serien nevades febles. Si la precipitació fos prou intensa podríem arribar a veure neu a cotes inferiors o altres fenòmens, com el de la neu granulada o la calamarsa, que ja va visitar la ciutat durant la tempesta de la tarda del passat dijous. De fet, l’AMB ja ha activat el dispositiu de serveis vials hivernal a les rondes de Barcelona davant la possibilitat de netejar la calçada d’aquestes vies en cas de precipitació sòlida.

En aquest sentit el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís de situació meteorològica de perill per neu al Barcelonès i a bona part de l’Àrea Metropolitana des durant la matinada i el matí de diumenge. L’avís, que també afecta altres punts de la costa tarragonina i del centre del país, preveu acumulacions de neu superiors als 2cm a partir dels 500 metres.

Més notícies
Llevaneu preparada per retirar calamarsa de les rondes / AMB / Europa Press
Preparada una llevaneu a Barcelona pel retorn al temps hivernal
Notícia: Preparada una llevaneu a Barcelona pel retorn al temps hivernal
Comparteix
Preparat un dispositiu especial per si calgués netejar les rondes de calamarsa
All Those Market, als jardins del TNC
El cap de setmana ideal a Barcelona: 2 i 3 d’abril
Notícia: El cap de setmana ideal a Barcelona: 2 i 3 d’abril
Comparteix
Què fer a Barcelona per gaudir del dissabte i diumenge al matí, tarda i nit
Obres tardanes de reparació d'una esllavissada al barri de can Rectoret de Vallvidrera / Jordi Play
La perifèria idíl·lica que se sent abandonada per Barcelona
Notícia: La perifèria idíl·lica que se sent abandonada per Barcelona
Comparteix
Les destrosses encara visibles d’una esllavissada succeïda fa dos anys coronen el malestar d'una part de Vallvidrera
Nevada d'ara fa 12 anys, a l'Observatori Fabra
8 de març de 2010, la gran nevada a Barcelona
Notícia: 8 de març de 2010, la gran nevada a Barcelona
Comparteix
Es van registrar congestes de neu superiors als 50 cm en lloc arrecerats del vent

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa