Calvet respon a Colau sobre la limitació del port: “Del que es tracta és de descarbonitzar-lo”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, discrepa de la proposta de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de limitar l’activitat al port de Barcelona per raons mediambientals. Calvet creu que la solució no passa tant per “limitar” l’activitat, com per “descarbonitzar-la”. En aquest sentit, el conseller veu possible desvincular una cosa de l’altra. “Es tracta de desacoblar els creixements del port de Barcelona del consum energètic no sostenible. Som capaços de fer-ho”, ha sentenciat.

Calvet recorda que Barcelona és un dels principals actius del país pel que fa a la indústria turística i del trànsit de mercaderies i fa una crida a no desaprofitar-ho. A més, argumenta el conseller, el port ja es “pioner” a acollir vaixells que no emeten diòxid de nitrogen i de facilitar la mobilitat sostenible dins de la seva àrea amb punts de recàrrega elèctrica i de gas per a camions.

El conseller ha fet aquestes declaracions al mateix lloc on les va fer Colau divendres, al vaixell insígnia de Greepeace, Rainbow Warrior, atracat al port de Barcelona aquests dies i que està sent visitat per diverses autoritats locals.

Nou comentari

Més notícies

Colau vol posar “límits” al port, l’aeroport i els creuers per la contaminació

Portarà la proposta a la taula per l'emergència climàtica convocada per a dimecres | També vol reduir la velocitat dels vehicles, especialment a les zones escolars
El Port de Barcelona busca un nou sistema per calcular els residus sòlids que lliuren els vaixells / APB

El Port de Barcelona provarà un nou sistema per mesurar els residus sòlids dels vaixells

La solució de l’empresa portuguesa 3D Modelling Studio ha estat la guanyadora de l’SmartCatalonia Challenge d’enguany

El Port creix a ritme de rècord gràcies al comerç exterior

El tràfic de contenidors augmenta un 8% al maig per la recuperació de les exportacions