Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port creix a ritme de rècord gràcies al comerç exterior
  • CA

El Port de Barcelona es manté en xifres de rècord gràcies al comerç exterior, que torna a ser el motor de l’activitat portuària. Maig ha estat especialment positiu per al Port i amb 6,3 milions de tones mogudes se situa com el segon millor mes de la història de l’enclavament–que manté la fita en els 6,5 milions de tones del juliol de l’any passat–. Amb aquest resultat, en els cinc primers mesos de l’any han passat 28,6 milions de tones pels molls barcelonins, un 2% més que en el mateix període del 2018.

El tràfic de contenidors també es consolida com l’activitat més dinàmica del port i amb 1,44 milions d’unitats creix un 8% respecte a l’any passat. Els transbordaments –contenidors que es descarreguen i es tornen a embarcar sense sortir del recinte– augmenten un 18%, mentre que les importacions ho fan un 6%. Les exportacions, que havien estat tot l’any en números vermells, van repuntar un 18% al maig i han moderat la seva caiguda acumulada fins al 6%.

Resultats per tipus de càrrega

En l’acumulat de l’any, els líquids a granel també mantenen la seva línia ascendent i amb 6,7 milions de tones registren un creixement de gairebé el 5%, sobretot per la bona marxa dels hidrocarburs com el gasoil (+31%) i el gas natural (+23%). Els biocombustibles mereixen una menció a part, ja que en aquests cinc primers mesos s’han disparat fins a les 640.000 tones i han més que doblat el seu tràfic (+123%). En canvi, els granels sòlids no aconsegueixen recuperar-se i cauen un 12% arrossegats per les males xifres del ciment i clínquer (-25%) i dels cereals i les farines (-15%).

Pel que fa a les Autopistes del Mar –connexions regulars entre dos ports mediterranis per treure camions de la carretera–, fins al maig han transportat 63.000 camions, plataformes i remolcs entre Barcelona i Itàlia i el nord d’Àfrica, un 2,3% menys. El tràfic de vehicles, amb 345.000 unitats, també es manté en negatiu i acumula una caiguda de gairebé l’11% després de cinc mesos consecutius en vermell.

Els creueristes baixen

El tràfic de passatgers continua la seva evolució irregular i en els cinc primers mesos de l’any el Port de Barcelona ha rebut 1,4 milions de persones. D’aquests, els usuaris dels ferris i de les línies regulars creixen un 11% –440.000 persones–, mentre que el turisme de creuers cau lleugerament (-2%), fins als 915.000 creueristes, tot i l’espectacular augment del maig (15%), que s’ha disparat fins a les 362.000 persones i presenta la seva candidatura per ser el millor mes de l’any després del setembre i l’octubre, que tradicionalment són els mesos amb més ocupació.

Més notícies
Els contenidors mantenen els resultats del Port de Barcelona en positiu
Notícia: Els contenidors mantenen els resultats del Port de Barcelona en positiu
Comparteix
L'enclavament ha mogut 22,2 milions de tones fins a l'abril, un 1,3% més que en el primer quadrimestre de 2018
Les traves de l’Estat que resten competitivitat al Port de Barcelona
Notícia: Les traves de l’Estat que resten competitivitat al Port de Barcelona
Comparteix
Mercè Conesa lamenta la manca d'infraestructura ferroviària i l'obligació d'haver de contribuir amb altres ports estatals quan són la seva competència directa
Intervenen cinc tones de cocaïna amagades en contenidors del Port
Notícia: Intervenen cinc tones de cocaïna amagades en contenidors del Port
Comparteix
L'operació ha permès la detenció de sis persones que es dedicaven a introduir droga a Barcelona
L’Open Arms salpa del Port de Barcelona
Notícia: L’Open Arms salpa del Port de Barcelona
Comparteix
L'ONG va haver de posposar la sortida pel mal temps | La setmana passada l'Estat va desbloquejar el vaixell després de tres mesos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa