Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els contenidors mantenen els resultats del Port de Barcelona en positiu

El tràfic de contenidors del Port de Barcelona manté el fort ritme de creixement que ha registrat des d’inicis d’any i consolida els bons resultats de l’enclavament, que fins a l’abril ha mogut 22,2 milions de tones, un 1,3% més que l’any passat, que va tornar a ser de rècord. Tot i que el context econòmic mundial ha frenat en sec les exportacions, el port ho ha compensat amb la bona marxa de les importacions i dels granels líquids.

En aquests quatre primers mesos de l’any l’enclavament ha manipulat 1,12 milions de TEU –l’equivalent a un contenidor de vint peus–, un 6,8% més que el primer quadrimestre del 2018. Els contenidors d’exportació han caigut un 11,7% i ja acumulen quatre mesos consecutius en negatiu, mentre que les importacions aguanten el tipus (+4,7%), tot i que a l’abril es van reduir per primera vegada aquest any. Els transbordaments –contenidors que es descarreguen i es tornen a carregar a un vaixell sense sortir del port– pugen un 21%.

El sud-est asiàtic guanya pes

Les rutes comercials amb el sud-est asiàtic es mantenen com els més actius gràcies a l’increment dels intercanvis amb Tailàndia (19,1%), Vietnam (+4,4%), el Japó (+4,2%) i la Xina (+1,8%), país que concentra una quarta part del tràfic de contenidors del port. Egipte (+8,9%) també ha tingut un paper destacat en aquest primer quadrimestre de l’any. En canvi, les autopistes del mar que connecten Barcelona amb Itàlia i el nord d’Àfrica ha registrat un lleuger descens de l’1,5%.

Més inesperat ha estat el descens del trànsit de passatgers, que s’ha quedat a tocar de les 900.000 persones i retrocedeix un 3,5% per la caiguda del nombre de creueristes. Amb 552.000 turistes, els molls del port van veure passar un 10,7% menys de persones entre el gener i l’abril, mentre que els passatgers de les línies regulars de ferri han crescut un 11% i han transportat 340.000 persones.

Nou comentari

Comparteix