Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Calendari escolar 2022-2023: guia per no perdre’s després de l’estiu
  • CA

Des de l’esclat de la pandèmia que la vida als centres escolars es va capgirar com un mitjó. Primer, tancades pel confinament total, després, classes virtuals, classes presencials, quarentenes… I aquest curs 2022-2023, quan la Covid-19 haurà perdut el seu poder d’intervenció a les aules, arrencarà amb moltes novetats en el calendari degut a la reforma que impulsa el Govern de la Generalitat, i que té una oposició frontal dels sindicats de mestres a arreu del país.

Us oferim una guia per tenir al cap el calendari escolar amb els canvis inclosos. Avui és el darrer dia a les escoles de primària i secundària, i els alumnes no tornaran a les aules fins el controvertit 5 de setembre.

Dates clau del curs escolar

Quan comença el curs 2022-2023: L’avançament de la tornada a les aules és el 5 de setembre en el cas d’infantil i primària i al 7 de setembre per als estudiants d’ESO, batxillerat i FP. Pel que fa a les escoles bressol de l’Ajuntament, es manté el 12 de setembre.

Vacances de Nadal: del 22 de desembre de 2022 al 8 de gener de 2023, ambdós inclosos.

Vacances de Setmana Santa: del 3 d’abril al 10 d’abril de 2023, ambdós inclosos.

Vacances d’estiu i final de curs: les activitats escolars a l’educació infantil i primària finalitzen el dia 22 de juny i les activitats escolars a l’ESO i batxillerat finalitzaran el dia 20 de juny.

Dies de lliure disposició: una de les novetats del curs 2022-23 és que els centres educatius guanyen un dia de lliure disposició, que, com ja passava en anys anteriors, s’han de distribuir entre els tres trimestres. A més, es mantenen els quatre dies de lliure disposició que ja tenen les escoles -que normalment s’acorden entre totes les escoles, com a mínim 2 dels quatre- i també hi haurà els dies de festa que marca la Generalitat al calendari laboral i que en total són 13, si bé no totes cauen en horari escolar.

I per als infants de P2 a les escoles bressol, la gran novetat és que el Departament d’Educació garantirà un P2 gratuït als centres públics, i també subvencionarà les escoles bressol privades, que tenen un preu superior. Així, els infants de la privada pagaran menys, però no serà franc. I cal tenir en compte que el menjador i els serveis addicionals com l’acollida de matí i de tarda es continuen pagant.

Més notícies
Famílies de l'escola Mary Ward es manifesten davant del Departament d'Educació / Twitter
Les famílies de l’escola tancada a Barcelona exigeixen solucions a Cambray
Notícia: Les famílies de l’escola tancada a Barcelona exigeixen solucions a Cambray
Comparteix
Pares i Mares del Mary Ward retreuen a Educació que no podran triar plaça per als seus fills en igualtat i llibertat
Motxilles al passadís d'una escola en una imatge d'arxiu / ACN
El tancament sobtat d’una escola deixa 290 famílies a l’estacada
Notícia: El tancament sobtat d’una escola deixa 290 famílies a l’estacada
Comparteix
"Semblen els 'Jocs de la Fam' per aconseguir plaça a una altra escola", lamenten les famílies
Un grup d'escolars de Barcelona / Paula Jaume
Veto al trànsit al voltant de cent escoles més de Barcelona
Notícia: Veto al trànsit al voltant de cent escoles més de Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament preveu que el trànsit s'hagi limitat a 216 centres quan acabi el mandat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa