Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau contraataca les crítiques per brutícia anunciant un reforç de neteja
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dimecres la posada en marxa de 25 brigades de barri per tal de reforçar la neteja a l’espai públic. D’aquesta manera, el consistori respon a les crítiques constants sobre la manca de neteja a la ciutat. Aquestes crítiques són especialment sonores a les xarxes socials, on el usuaris acostumen a compartir les imatges de contenidors plens i terres bruts.

Segons informa el consistori en un comunicat, les noves brigades desenvoluparan tasques de reforç de neteges concretes que els equips habituals no poden fer al llarg de les rutes que fan normalment.

Com treballaran les noves brigades de neteja?

Aquestes brigades disposaran de nous vehicles polivalents i flexibles i que seran variables en funció de la feina a fer. D’acord amb el consistori, aquesta característica fa les brigades molt flexibles per afrontar diferents tipus de neteges i de problemes.

Les brigades estaran orientades a atendre especialment els punts de concentració de trucades ciutadanes; retirada immediata d’objectes abandonats; neteja sota els contenidors (escombrat i amb aigua a pressió); neteja a fons de parterres vegetals, zones de talussos o solars, i neteja de taques als paviments, zones d’orins, entre d’altres.

Personal de neteja traient herba / Ajuntament de Barcelona
Personal de neteja traient herba / Ajuntament de Barcelona

Districtes on ja estan operatives les noves brigades

L’ajuntament precisa que la posada en marxa de les brigades és progressiva, segons els districtes. Les que estan en funcionament són les que operen a Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barri. Les de Ciutat Vella, Eixample i Gràcia estaran operatives a principis d’octubre.

Una de les característiques especials de les noves brigades és el fet que cada dia poden fer tasques diferents i això obliga a treballar amb diferents equips entre els quals hi ha vehicles de caixa oberta per recollir voluminosos o per la neteja de zones en profunditat; vehicles d’hidropressió per netejar amb aigua a fons o vehicles per aixecar contenidors i netejar-los.

Segons el consistori, aquest reforç es porta a terme paral·lelament al desplegament de la segona fase del contracte de neteja als districtes de Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris. Des del març ja s’ha desplegat el servei a Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí.

De la mateixa manera, l’ajuntament precisa que els serveis de neteja de la ciutat s’han reforçat durant els mesos d’estiu amb un total de 120 equips i 235 persones que s’han sumat al servei habitual, el que suposa un 55% més de personal respecte la campanya d’estiu de l’any passat. Tot i aquest reforç que l’ajuntament destaca les crítiques han estat constants.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dimiteix a setembre 28, 2022 | 18:31
    Dimiteix setembre 28, 2022 | 18:31
    Si de debò vols netejar de veritat la ciutat, comença per dimitir, deixa la política, no has fet res de bo, i acceptant els vots gratuïts d'un feixista, has fet pagar un preu molt alt, als barcelonins
  2. Icona del comentari de: ForaColau a setembre 28, 2022 | 21:47
    ForaColau setembre 28, 2022 | 21:47
    Aquesta continua prenen per imbècils als ciutadans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa