Les classes benestants de la ciutat sembla que també estarien experimentant alguns problemes amb el servei de neteja públic, molt qüestionat els darrers dies. Almenys així ho ha denunciat a través del seu compte de Twitter aquest dissabte el regidor portaveu del PP a l’Ajuntament de Barcelona i vicesecretari de política municipal del PP de Catalunya, Óscar Ramírez.

En un comentari a Twitter, Ramírez denuncia que “la situació de degradació i brutícia a Barcelona no és una qüestió d’alguns punts crítics de la ciutat com diu l’alcaldessa”. Per defensar la seva posició, el regidor aporta unes fotografies de contenidors plens. “Això… aquest mateix matí davant de casa, a Sarrià”. “Però Barcelona no té un problema de brutícia… veritat?”, conclou.

Aquesta denúncia s’afegeix a la d’altres veïns de la ciutat que han fet les darreres hores a través de les xarxes socials. En general les denúncies arriben des de barris cèntrics i populars.

Denúncies a Sant Antoni i el Raval

Un veï del barri de Sant Antoni ha denunciat la brutícia al carrer i les pixades, escombraries i vòmits, que ha trobat aquest dissabte al matí. La denúncia l’ha fet a través d’un vídeos a les xarxes socials on mostra l’estat en què es troben uns contenidors al carrer Tamarit.

A les imatges, el veí mostra les escombraries que hi ha escampades per la vorera i assenyala a més la presència abundant de pixades. Segons comenta en vídeo, fa temps que no es veuen equips de neteja municipal netejant el terra amb aigua. En el vídeo, aquest veí també denuncia que el mobiliari urbà està en un estat que no convida a asseure-s’hi, en referència a un banc que apareix tot pintat amb grafitis.

Els darrers dies altres veïns de la ciutat han denunciat situacions de manca de neteja en altres punts de la ciutat. Recentment, veïns del Raval han denunciat situacions semblants al carrer Nou de la Rambla i a la plaça Folch i Torres. En aquests casos, algun veï ha arribat a denunciar que les persones que viuen en aquestes vies són considerats ciutadans de “segona” per l’Ajuntament.

Colau, contra les xarxes socials per “distorsionar” la realitat

La neteja és un tema que ha generat controvèrsia els darrers dies després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, afirmés que “a trets generals” la ciutat està neta i és segura. L’alcaldessa va afirmar en una entrevista a Betevé que el problema radica en la viralització d’imatges a través de les xarxes socials sobre aspectes puntuals. Colau afirmava que aquests imatges creen una imatge que no correspon amb la realitat de la ciutat.

Ada Colau, en la compareixença a mitjans on ha anunciat la seva voluntat a ser reelegida per un tercer mandat al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona / Carles Martín (ACN)
Ada Colau, en la compareixença a mitjans on ha anunciat la seva voluntat a ser reelegida per un tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona / Carles Martín (ACN)

La polèmica de la neteja ha fet aparèixer contradiccions entre els socis de Govern. Jaume Collboni afirmava aquesta setmana que sí hi havia hagut problemes amb la neteja i que no s’havia de negar. Collboni va arribar a demanar disculpes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa