Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dures crítiques per la brutícia a Barcelona: “Tenim la ciutat abandonada”

La decisió de desconvocar la vaga de neteja de cinc dies anunciada per les festes de la Mercè s’ha viscut amb alleujament en molts sectors de Barcelona. És el cas dels veïns i comerços del passeig de Gràcia, que enguany serà un dels escenaris principals de la festivitat amb la celebració del correfoc per primera vegada.

En una entrevista al programa ‘Bàsics’ de Betevé, el president de l’Associació d’Amics del Passeig de Gràcia, Lluís Sans celebrava aquest dilluns aquest acord per desconvocar les jornades de protesta i aprofitava per denunciar la situació en la qual es troba la ciutat per la falta de neteja. “Hauria estat un gran contratemps celebrar unes festes amb una ciutat encara més bruta“, apuntava.

Sans assegurava ahir que a la zona del passeig de Gràcia la situació no és tan dramàtica, però sí que puntualitzava que l’Eixample està “desordenat i brut”, amb els contenidors a vessar i amb els espais enjardinats descuidats. “Tenim una ciutat una mica abandonada. Barcelona és una ciutat maca i la tenim amb una cara lletja per falta de cura municipal“, sentenciava.

Un acord in extremis

Cal recordar que la decisió de desconvocar la vaga de neteja de cinc dies entre el 21 i el 26 de setembre es va anunciara aquest dilluns al vespre després que les empreses que s’encarreguen d’aquest servei (FCC, Sorigué, Prezero i Urbaser) accedissin a avançar els diners dels increments de l’IPC pactats per al 2021 i 2022, fet que reclamava l’Ajuntament de Barcelona. Aquest pacte entre el sindicat de la UGT i les companyies preveu que els treballadors cobrin al setembre el 6% de la revisió salarial i a l’octubre el 2,5%.

En aquest sentit, el retorn de l’augment de l’IPC ha estat fonamental per resoldre una situació que portava estancada des de feia setmanes. El govern del consistori barceloní portarà a la Comissió d’Ecologia i Urbanisme la reinterpretació d’una clàusula del contracte de neteja perquè les empreses puguin rebre més diners directament de l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa