Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona evita el tancament d’una emblemàtica escola originària del 1959

L’Escola Sant Felip Neri es queda al barri Gòtic. L’Ajuntament ha iniciat els tràmits per expropiar els edificis de l’escola. Concretament, la Comissió de Govern va aprovar aquest dijous el pla urbanístic que estableix la titularitat pública del centre, la qual cosa reclamaven des de feia temps la direcció del centre, la comunitat educativa i les famílies. La raó? L’escola, que era concertada i propietat de la Congregació de l’oratori Sant Felip Neri, ja no era viable econòmicament a causa dels anys més durs de la pandèmia i pel fet de tenir pocs alumnes. L’única manera de salvar-la era integrar-la a la xarxa pública, i la idea és que aquesta integració es faci efectiva el pròxim curs 2023-2024.

L’escola és d’una única línia amb 331 alumnes matriculats aquest curs 2022-2023 i té 66 alumnes al cicle d’educació infanti, 147 a primària i 118 a secundària. Tanmateix, a partir del pròxim curs serà la primera escola pública de la zona nord del Gòtic i el primer institut públic de tot el barri. Ara mateix, en aquest barri del cor de Barcelona no hi ha cap institut públic.

“Per fi tindrem un institut públic en condicions!”

Des de l’Associació de Veïns del Gòtic, han celebrat la notícia a través de Twitter. “Una boníssima, lluitada i esperada notícia! Per fi a Gòtic tindrem un institut de secundària públic en condicions! I, a més, a la plaça amb l’escola, a una zona tan maltractada pel turisme massiu. Felicitats a l’escola”, han dit.

Pel que fa a la seva història, va néixer el 1959 al barri Gòtic, quan el Pare Serafí Alemany Esteve la va crear per tal de formar infants i joves. A partir de l’any 1982 va passar a mans de la Fundació Privada Torras i Bages. Des de l’any 1988 ha estat un centre privat-concertat amb el Departament d’Educació de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa