Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Escola Sant Felip Neri es queda al Gòtic: serà pública el pròxim curs
  • CA

L’Escola Felip Neri passarà a ser part de la xarxa de centres públics a partir del pròxim curs 2023 – 2024. En aquests moments, l’escola, que es troba al barri Gòtic (districte de Ciutat Vella), es troba en unes instal·lacions que són propietat de Congregació de l’Oratori de Sant Felip Neri i té 331 alumnes matriculats aquest curs. L’escola va obrir les portes al Gòtic el 1959.

La viabilitat del centre estava amb risc, la qual cosa feia patir si podria continuar existint com a centre privat – concertat. Aquest risc ha acabat ara que la titularitat del centre, la propietat de les instal·lacions i el Consorci d’Educació han arribat a un acord pel lloguer dels espais, per poder continuar amb el projecte i integrar-lo a la xarxa pública.

La propietat de l’escola va demanar que passés a ser pública el maig del 2021

Per tal que un centre passi ser de la xarxa pública de la Generalitat, és imprescindible que compleixi dos requisits: que la titularitat del centre proposi integrar-lo a la xarxa pública i que aquesta proposta serveixi per cobrir les necessitats educatives de la zona en la qual es troba. En el cas de la propietat de l’Escola Sant Felip Neri, la Fundació Privada Torras i Bages, va demanar que passés a ser pública el maig de 2021.

Una de les coses que es van analitzar a l’hora de prendre la decisió va ser la necessitat d’augmentar l’oferta pública dels centres educatius del districte de Ciutat Vella, on en els darrers anys hi ha hagut un creixement de demanda de places públiques per part de les famílies del districte.

Pel que fa a les instal·lacions del centre, són de 2.103 metres quadrats i estan repartits en dos edificis, un destinat als cursos d’infantil i primària i un altre destinat a secundària. La idea és invertir 1,5 milions d’euros per fer reformes que milloren aspectes de seguretat i evacuació dels edificis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa