Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona prohibeix la circulació de bicis i patinets en totes les voreres

Les bicicletes i els patinets no podran circular per cap vorera de Barcelona, tal com ha avançat La Vanguardia. Fins ara aquests vehicles no podien circular per totes les voreres, però hi havia dues excepcions a les quals s’ha posat fi. Les que són de més de cinc metres, com per exemple, alguns trams de l’avinguda Meridiana; i les de 4,75 metres, com algunes del districte de l’Eixample. En aquest darrer cas, només ho podien fer entre les 22 i les 7 hores.

A partir d’ara, segons ha indicat el mateix mitjà, les úniques bicicletes que es podran veure en les voreres seran les dels menors de 12 anys i les persones que els acompanyin. Per part seva, els tècnics de l’Ajuntament creuen que l’important nombre de carrils que ha anat guanyant la xarxa de carrils bici en els darrers anys permeten prescindir de les voreres. Això vol dir que es tirarà endavant la fi de la moratòria, que des del gener del 2019 estableix que es poden multar els ciclistes o conductors de patinet que circulin per les voreres.

Casc obligatori per a patinets

El casc havia de començar a ser obligatori per als conductors de patinet elèctric aquest mes d’abril. A finals del passat mes d’abril, però, es va saber que la mesura havia quedat ajornadaTal com va avançar El Periódico, la votació per modificar l’ordenança de circulació s’havia de fer durant el ple del mes d’abril, no figurava a l’ordre del dia. Aquest era el darrer ple del govern de BComú i el PSC. Això va indicar que el destí de la nova directriu hauria d’esperar al següent mandat. És a dir, a què se celebrin les eleccions, es formi un nou govern i que aquest aprovi la directriu, o bé, la modifiqui.

Fonts municipals van donar a El Periódico més detalls de com agradaria a l’Ajuntament que es tirés endavant la mesura. “S’estan tramitant les al·legacions per donar-los una resposta exhaustiva, es deixarà l’expedient llest per aprovar-lo durant els primers plens del pròxim mandat”, van assenyalar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a maig 08, 2023 | 20:08
    Joan maig 08, 2023 | 20:08
    Colau, Janet Sanz, i tota la tropa, foteu el camp d'una vegada
  2. Icona del comentari de: Aleix a maig 09, 2023 | 19:53
    Aleix maig 09, 2023 | 19:53
    La democràcia es prohibir i prohibir? No podem anar en cotxe, tampoc en bici ni patinet? Pagar impostos de circulació i zbe per a que? Fa temps que no vaig a Bcn, es imposible aparcar, moure's o disfrutar amb llibertat de la Ciutat. No sigui cas que una bici talli el pas de un Audi v6 del alcalde.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa