Barcelona ofereix més espais per fer CAPs de campanya per la Covid-19

L’Ajuntament de Barcelona ha ofert més espais municipals al departament de Salut per fer CAPs de campanya per tota la ciutat per tal de crear circuits separats de Covid-19 i descongestionar l’Atenció Primària, que està saturada de feina. Segons ha explicat a TV3 l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el consistori ha augmentat fins als 70 el nombre d’espais disponibles, que “poden ser equipaments municipals o espais a l’aire lliure per posar carpes provisionals” per donar resposta a la segona onada de coronavirus.

Fa uns dies l’Ajuntament i la Generalitat ja van anunciar un acord per traslladar la campanya de vacunació de la grip a 45 equipaments municipals repartits pels 10 districtes de Barcelona. Ara el govern municipal en suma 25 més per fer PCR i gestionar temes relacionats amb la Covid-19, tal com havien reclamat alguns CAP barcelonins. “Fa setmanes que ens hem ofert a la Generalitat per ajudar en tot el possible, però ara també cal un reforç de personal per l’Atenció Primària”, ha reclamat Colau. 

Més recursos per Salut

Colau ha evitat polemitzar sobre l’aplicació del toc de queda o el possible confinament de cap de setmana avançar per la consellera de Presidència, Meritxell Budó, però ha reclamat que totes les restriccions vagin acompanyades de mes recursos. “L’augment de contagis obliga a actuar i la societat espera que de la mà de les restriccions arribin reforços”, ha dit. A més, l’alcaldessa considera que amb l’estat d’alarma la Generalitat té molt més marge de maniobra.

“Amb el marc jurídic de l’estat d’alarma hauria de ser més fàcil d’articular la contractació de professionals”, ha assegurat. “La gent està molt cansada i al límit i cal que, abans d’aprovar noves mesures, es posin en marxa els reforços”. Colau sí que ha criticat que es filtrin possibles restriccions perquè causen confusió entre els ciutadans. “El Govern ha de ser coherent i comunicar només mesures segures per no alimentar les especulacions”.

Nou comentari