Barcelona lliura les Medalles d’Honor més femenines

La ciutat reconeix la trajectòria de 13 entitats, set dones i cinc homes en àmbits tant diversos com la investigació o el periodisme

L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha lliurat les Medalles d’Honor de Barcelona a 25 persones i entitats proposades pel ple i pels consells de districte per la seva tasca professional, cívica i social a favor d’una comunitat solidària, sensible i plural. A l’acte, que s’ha celebrat al Saló de Cent, Colau ha dit que, per segon any, les dones destaquen entre les persones guardonades en un “merescut reconeixement” per la seva important trajectòria en àmbits tan diversos com la investigació, el periodisme i la interpretació.

En aquest sentit, s’ha premiat a 13 entitats, set dones i cinc homes, i la primera edil ha assegurat que la ciutat ha de treballar per deixar enrere la invisibilització de les dones i impulsar el seu reconeixement públic per la seva feina i lluita pels drets socials. Colau ha lamentat la mort de la premiada Maria Cases i Mira a l’octubre, i ha recordat la seva feina de difusió i recuperació de la memòria històrica del Raval i de la seva participació a les xarxes veïnals, per a la millora del barri i de la ciutat.

“En aquesta sala es troben els valors que millor ens defineixen, que tenim en comú, tot i ser molt diversos. Però els valors ens identifiquen com a societat i projecte compartit de ciutat, que genera comunitat i ens permet afrontar les situacions més complicades” , ha expressat l’alcaldessa.

Relació del premiats

En relació a les entitats, s’ha premiat a l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), entitat creada el novembre de 2017 per les famílies dels dirigents sobiranistes a la presó i a l’estranger, un guardó que ha estat àmpliament aplaudit pel públic, que s’ha posat en peu. Entre els assistents es trobava la dona de l’exconseller d’Interior i exregidor de l’Ajuntament Joaquim Forn, Laura Masvidal.

També s’ha premiat a l’Organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona (OEPB), l’Associació Fal·lera Gegantera Sagrada Família, el Bàsquet Ateneu Montserrat (BAM), Ampes Unides de les Corts, Associació de Veïns de Pedralbes, Associació de Veïns i Comissió de Festes del Farró, Federació de Colles de Sant Medir, l’Associació de Familiars i Amics de Nens oncològics de Catalunya (Afanoc), l’Institut Escola Antaviana, al Centre d’Esplai Druida, l’Escola Pegaso i l’Associació Sant Martí Esport (Asme ).

S’ha reconegut la feina de set dones: la geògrafa i historiadora Mercè Tatjer; la periodista Susanna Griso; la intèrpret Rosa Maria Sardà; l’activista del Raval Maria Casas; la col·laboradora del Grup de Solidaritat de la Parròquia Sant Medir, Lluïsa Puigandreu; la ballarina Sònia Klamburg, i l’activista Anna Maria Gonzàlez. Finalment, s’ha premiat la tasca de l’esportista Ander Mirambell; el membre de l’Associació de Veïns de Sant Antoni Joan Bordetas; l’activista Josep Mentruit; el propietari de la Cansaladeria Puig del districte de Sant Andreu, Pròsper Puig, i l’activista i membre de l’Associació de Veïns i Veïnes del Clot-Camp de l’Arpa, Pere Guarro.

Més informació

Nou comentari