Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona insta la Generalitat a anticipar-se “molt més” en la segona fase de la vacunació
  • CA

La regidora de Salut de Barcelona, ​​Gemma Tarafa, ha demanat aquest dimarts anticipar-se “molt més” a la segona fase de vacunació contra la Covid-19 perquè considera que l’inici de la campanya de vacunació no estava prou anticipat ni preparat.

Ho ha dit en la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports en resposta a una proposició de BCN pel Canvi que instava al govern municipal a traslladar a les autoritats sanitàries la petició de col·laborar amb el sector privat per dur a terme la campanya, i que ha estat rebutjada amb els vots a favor de Cs, PP i BCN pel Canvi, el vot en contra d’ERC, i l’abstenció de JxCat, Bcomú i PSC.

Tot i que Tarafa considera que la campanya de vacunació no va començar bé, ha celebrat que el ritme s’hagi recuperat en les últimes setmanes i ha valorat que la primera fase de la vacunació ha d’acabar “sí o sí” a les 12 setmanes previstes per vacunar la població més vulnerable i baixar la pressió de les UCI.

La regidora ha afirmat que els preocupa la segona fase perquè “no està preparada tota l’organització de com es gestionarà” i creu que no podrà assumir amb els recursos que hi ha a la primera fase, motiu pel qual ha insistit que l’Ajuntament manté la seva oferta de posar a disposició els espais, agents i recursos que siguin necessaris.

És una qüestió que el consistori ja ha traslladat a l’Oficina de Salut Pública perquè es puguin “aprofitar tots els agents” de la ciutat i, en aquest sentit, ha dit que els centres privats haurien de posar-se a disposició de la conselleria de Salut i que es reforcin els públics.

“No podem desprogramar operacions quan no tenim les UCI i les plantes de la privada col·lapsades com ho estan les de la pública”, ha sostingut Tarafa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa