Barcelona insta la Generalitat a anticipar-se “molt més” en la segona fase de la vacunació

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, considera que l'inici de la campanya no estava prou preparat

La regidora de Salut de Barcelona, ​​Gemma Tarafa, ha demanat aquest dimarts anticipar-se “molt més” a la segona fase de vacunació contra la Covid-19 perquè considera que l’inici de la campanya de vacunació no estava prou anticipat ni preparat.

Ho ha dit en la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports en resposta a una proposició de BCN pel Canvi que instava al govern municipal a traslladar a les autoritats sanitàries la petició de col·laborar amb el sector privat per dur a terme la campanya, i que ha estat rebutjada amb els vots a favor de Cs, PP i BCN pel Canvi, el vot en contra d’ERC, i l’abstenció de JxCat, Bcomú i PSC.

Tot i que Tarafa considera que la campanya de vacunació no va començar bé, ha celebrat que el ritme s’hagi recuperat en les últimes setmanes i ha valorat que la primera fase de la vacunació ha d’acabar “sí o sí” a les 12 setmanes previstes per vacunar la població més vulnerable i baixar la pressió de les UCI.

La regidora ha afirmat que els preocupa la segona fase perquè “no està preparada tota l’organització de com es gestionarà” i creu que no podrà assumir amb els recursos que hi ha a la primera fase, motiu pel qual ha insistit que l’Ajuntament manté la seva oferta de posar a disposició els espais, agents i recursos que siguin necessaris.

És una qüestió que el consistori ja ha traslladat a l’Oficina de Salut Pública perquè es puguin “aprofitar tots els agents” de la ciutat i, en aquest sentit, ha dit que els centres privats haurien de posar-se a disposició de la conselleria de Salut i que es reforcin els públics.

“No podem desprogramar operacions quan no tenim les UCI i les plantes de la privada col·lapsades com ho estan les de la pública”, ha sostingut Tarafa.

Nou comentari