Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona ha registrat més de 200 casos diaris de coronavirus aquesta setmana
  • CA

La Covid-19 segueix accelerant el seu ritme de propagació durant l’onada estiuenca i aquesta setmana la mitjana diària de positius per PCR s’ha enfilat fins als 205 casos diaris, gairebé 30 més que la mitjana de la setmana passada, que es va situar en 177 positius al dia. Segons les dades que acaba de publicar el departament de Salut, a la capital catalana s’han registrat 617 casos entre dilluns i dimecres, més del doble que en els mateixos dies de la setmana passada.

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, va advertir dilluns que els efectes de les noves restriccions encara trigarien a deixar-se notar, ja que la detecció dels positius sempre va amb efectes retardats i cada setmana es registren els contagis de l’anterior. D’aquesta manera, encara falta com a mínim una setmana per saber si les mesures que ha posat en marxa la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona aconsegueixen frenar el ritme de propagació del virus,

La setmana passada es van superar els 1.000 casos per primera vegada des de principis d’abril, en ple confinament. Tot i això, les dades d’aquesta segons onada de coronavirus són molt diferents qualitativament que les de la primavera. Ara es fan més testos i la majoria de casos són lleus. Segons la cap d’epidemiologia del Vall d’Hebron, les urgències del seu hospital estan rebent entre tres i cinc nous ingressos diaris i la mitjana dels pacients és de 55 anys, lluny dels 70 anys de fa uns mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa