Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La cap d’epidemiologia de Vall d’Hebron avala limitar l’oci nocturn: “És un perill”
  • CA

La cap de medicina preventiva i d’epidemiologia de Vall Hebron, Magda Campins, ha avalat els plans del departament de Salut de limitar l’oci nocturn perquè “és un perill”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Campins ha explicat que “les trobades socials de moltes persones fan que els brots siguin molt més difícils de rastrejar i de controlar”.

Considera que posar-hi fre és una mesura “molt raonable” i necessària “per no haver de prendre decisions més dures” més endavant. En una discoteca és molt fàcil no mantenir les distàncies ni tenir la mascareta posada perquè és un context on es barregen llargues hores de ball i hi ha molt alcohol involucrat. No passa el mateix amb la cultura, segons Campins, ja que són actes programats i amb un aforament molt més controlable.

Alerta joves

La cap d’epidemiologia de Vall Hebron ha demanat “molta prudència” als joves perquè evitin posar-se en situacions de risc i respectin les mesures higièniques, ja que ells potser no passaran la malaltia amb grans complicacions, però poden “ser contactes de gent gran”. Per Campins, el risc és que els joves s’acabin convertint en “transmissors del virus”.

En els últims 10 dies l’hospital de Vall d’Hebron ha registrat una mitjana d’entre tres i cinc ingressos al dia per Covid-19, un ritme que no veien des de feia dos mesos. “El perfil d’edat és més jove que durant el confinament”, ha dit Campins. La mitjana d’edat és de 55 anys, mentre que abans era de 70 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa