La propagació del coronavirus segueix imparable a Barcelona i en l’última setmana s’han registrat més de 1.000 casos per primera vegada des del mes d’abril. En concret, el departament de Salut ha comptabilitzat 1.028 proves PCR positives del 13 al 19 de juliol, tot i que les dades del cap setmana encara són provisionals i podrien fer augmentar el nombre total de casos. És la pitjor xifra des de la setmana del 6 al 12 d’abril, en plena pandèmia.

Elaboració: Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB)

Pel que fa a les dades diàries, la setmana passada va seguir el mateix patró que l’anterior, amb un augment progressiu dels casos amb un pic al divendres, que amb 356 positius va ser el dia amb més casos des del 31 de març, quan se’n van registrar 367. Tant des del departament de Salut com des de l’Agència de Salut Pública de Barcelona insisteixen que bona part d’aquest increment s’explica perquè s’estan fent moltes més proves i que, de moment, el repunt de casos no va acompanyat d’un augment incontrolat de les hospitalitzacions.

Tot i això, les dades de les últimes setmanes dibuixen un panorama complicat a Barcelona, que juntament amb una desena de municipis de l’àrea metropolitana ha hagut de reduir la seva activitat per frenar l’expansió del virus. En l’últim mes el nombre de positius s’ha multiplicat per 13 i ha passat de 80 setmanals a finals de juny als més de 1.000 d’aquesta setmana. L’Eixample i Sants-Montjuïc tornen a ser els districtes més castigats amb 210 i 226 positius, respectivament.

Elaboració pròpia. Eina: Picktochart

Pel que fa a la resta de Barcelona, Gràcia (37) i les Corts (41) són les zones amb menys casos positius de la ciutat i registren increments més moderats que altres districtes. A Horta-Guinardó (78), els positius es multipliquen per quatre en una setmana, mentre que a Sant Martí (107), Nou Barris (94), Sant Andreu (93), Ciutat Vella (83) i Sarrià-Sant Gervasi (52) s’han doblat el nombre de proves positives en els últims set dies.

Creixen el casos entre els joves

Les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que es basen en les estadístiques que aporta el registre del departament de Salut, indiquen que la incidència del coronavirus es dona de manera majoritària en la població d’entre 15 i 64 anys, que representa el 84% de les proves PCR positives de la ciutat, xifres que també reforçarien l’increment generalitzat de proves en franges de població que no són de risc. 

La setmana passada el 37,1% (382 casos) dels positius es va registrar en la franja d’entre 15 i 34 anys, mentre que a l’anterior el percentatge era el 31,7% (157). En canvi, a la forquilla 35-64 anys els casos també han augmentat d’una setmana a l’altra –han passat de 257 (52% del total) a 486 (47,3%)–, però s’ha reduït el seu pes relatiu en el nombre total de nous positius. 

Més notícies
Distàncies i dissenya al restaurant Cinc Sentits, liderat pel xef Jordi Artal / Cinc Sentits

El rebrot amenaça les estrelles Michelin

Notícia: El rebrot amenaça les estrelles Michelin
Comparteix
Invertir en seguretat i menjar per emportar, entre les estratègies de supervivència dels restaurants d'alta cuina
Notícia: El rebrot amenaça les estrelles Michelin - Mobile
Vianants amb mascareta a la Gran Via de Barcelona, el 17 de juliol del 2020 / S.B.

Colau: “El Govern va arribar tard a Lleida i ha arribat tard a l’àrea metropolitana”

Notícia: Colau: “El Govern va arribar tard a Lleida i ha arribat tard a l’àrea metropolitana”
Comparteix
L'alcaldessa ha comparegut hores després que la Generalitat hagi demanat als barcelonins que es quedin a casa i no surtin de la ciutat
Notícia: Colau: “El Govern va arribar tard a Lleida i ha arribat tard a l’àrea metropolitana” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa