Trilla preveu que l’efecte de les restriccions a Barcelona es noti en una setmana

El cap d’Epidemiologia del Clínic considera que el confinament perimetral ha d’estar sobre la taula

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha insistit que es va arribar tard a Lleida i L’Hospitalet però que s’ha actuat “amb més rapidesa” a Barcelona. Per això, ha confiat en contenir els brots, que les cadenes de contagi perdudes “siguin poques” i ha destacat la importància d’aquesta setmana. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trilla ha confiat que es puguin veure els efectes de les mesures restrictives a Barcelona en el termini d’entre cinc i set dies, per això ha apuntat que s’està en una situació de “calma tensa”.

Ha explicat que, per lògica, els casos han d’anar a l’alça durant aquesta setmana però ha afegit que si es mantenen “dins d’uns límits raonables” i els ciutadans actuen correctament, potser l’ascens “no és tan important com podria ser” i això evita mesures més dràstiques. En aquest sentit, ha afirmat que el confinament perimetral de l’àrea de Barcelona és una mesura “que ha d’estar sobre la taula i està sobre la taula” però ha incidit que per arribar-hi “s’ha d’estar relativament segur”. Per això, ha instat a esperar una setmana per veure l’evolució i poder prendre una decisió “amb una major calma”.

Pel que fa a la situació dels hospitals catalans, ha explicat que els pacients que estan arribant “no tenen el mateix patró de gravetat” que durant la primera onada i que estan “preparats” per si el nombre de casos continua augmentant. “De moment estem afrontant bé la situació”, ha declarat. 

La cultura és segura

Trilla ha afirmat que el risc de transmissió és “baix” als espectacles culturals a l’aire lliure i on es compleixen les mesures de seguretat. Ha afegit que el risc de contagi és fins i tot “més controlat en un espai amb entrada ordenada com és el Grec que no pas en una platja, on depèn de cadascú mantenir o no la distància de seguretat”. Tot i això, ha dit que “sempre hi haurà incoherències”.

El doctor ha posat en valor que si els espectacles es fan a l’aire lliure, la gent porta mascareta, es mantenen les distancies i les entrades i sortides als recintes es fan sense aglomeracions “el risc de transmissió és baix”. “Seria aplicable la mateixa filosofia al Grec, que a les terrasses i les platges”, ha manifestat. Ha afegit que aquest risc “es podria descontrolar” si no es compleixen aquestes mesures i s’hi suma un espai tancat.

Nou comentari