Barcelona estudia regular l’accés als parcs si s’omplen massa

El tinent d'alcaldia Albert Batlle ho compara amb la regulació d'aforament a les platges

El tinent d’alcaldia de seguretat Albert Batlle ha avançat aquest dilluns al vespre que l’Ajuntament de Barcelona estudia regular l’accés als parcs i jardins de la ciutat en cas que s’omplin massa. Seria un dispositiu semblant al que es va aplicar a les platges aquest estiu, on unes tanques perimetrals impedien el pas a més banyistes quan s’assolia l’aforament màxim.

Ho ha dit en una entrevista al programa Bàsics de Betevé, tot i que ha matisat que abans caldrà debatre-ho amb el Procicat. En tot cas, ha afirmat que si hi ha aglomeracions el consistori no dubtarà a intervenir: “Si cal fer el tancament d’algun parc, per descomptat ho faríem”, ha dit.

Ha subratllat que la ciutadania ha de ser més responsable i cívica, perquè la solució policial no és una alternativa eficaç. “No podem posar un guàrdia urbà a cada replà i a cada plaça”, ha advertit. Els darrers dos caps de setmana s’han vist reunions i trobades àmplies a diversos espais de la ciutat, malgrat les reiterades peticions de no socialitzar que han fet les autoritats sanitàries. “Si no hi ha consciència comunitària, no ens en sortirem”, ha insistit.

Més informació

Nou comentari