Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona es queda sense pessebre a Sant Jaume per la pandèmia
  • CA

El tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, ha anunciat que aquest any no hi haurà pessebre de Nadal a la plaça Sant Jaume, un dels tres més significatius juntament amb el del museu Frederic Marès i el del Monestir de Pedralbes. Subirats ha admès que el pessebre de Sant Jaume no complia amb els “requisits” necessaris per adaptar-se al context actual, ja que es faria difícil limitar l’aforament o fer un control d’accés.

És per això que el consistori, a canvi, impulsarà una exposició sobre els pessebres dels últims 10 anys. D’aquesta manera, ha dit el tinent d’alcaldia, “la gent tindrà una oportunitat més per anar al centre”.

El PP demana mantenir-lo

El regidor del PP Óscar Ramírez ha sol·licitat al govern municipal que mantingui el pessebre de la plaça. “Barcelona no té perquè renunciar al pessebre aquest Nadal, som conscients de la situació per la pandèmia, però ajustant la instal·lació a les mesures oportunes per evitar aglomeracions es pot instal·lar sense problemes”, ha declarat.

Ramírez ha lamentat el “desastre” dels últims anys: “Ja vam tenir suficient amb el pessebre traster de l’any passat que va costat 97.000 euros o el de l’any 2018 que va convertir el nen Jesús en un tamboret i a Maria i Josep en dues cadires amb un cost de 100.000 euros”. Així, el regidor popular ha plantejat que l’Ajuntament recuperi figures de pessebres d’altres anys per “evitar despeses innecessàries”. Per últim, Ramírez ha considerat que “la decoració nadalenca i el pessebre incentiven que la gent visiti el centre de la ciutat, el comerç de la Ciutat Vella ho necessita”.

Barcelona pel Canvi també aposta per conservar-lo

La regidora de Barcelona pel Canvi Eva Parera també ha apostat, a través de Twitter, per conservar el pessebre. Després de recordar que “sempre” han reclamat un pessebre “tradicional” a la plaça, ha piulat: “És un bon moment per reprendre una tradició nadalenca bonica”. Això sí, amb una despesa menor i amb control d’aforament.

I ha rematat: “Prefereixo mil vegades visitants del pessebre que manifestants pro okupació”. Ho ha dit amb referència a la mobilització de dissabte contra els desnonaments que va acabar amb disturbis a la plaça Sant Miquel, en què van participar membres del moviment pro habitatge però també contraris a les restriccions i persones alienes a la manifestació contra els desnonaments.

Encara sobre el Nadal, Joan Subirats ha assegurat que “els Reis visitaran Barcelona”, però que encara estudien de quina manera. “No volem renunciar a un tema tan significatiu i important; A la cavalcada no hi podem renunciar, però és evident que el format habitual no té cap sentit avui”, ha assumit el regidor a falta de més concrecions.

“40 milions més per a la ciutat”

Subirats ha celebrat aquest dimarts la inclusió en el projecte de pressupostos generals de l’Estat d’una partida de 20 milions d’euros per al conveni de capitalitat cultural i científica de Barcelona. El responsable municipal no ha pogut detallar on aniran a parar aquests diners, més enllà que 15 milions són per a despesa corrent i activitats, i els 5 milions d’euros restants, per a “inversions”. “És una bona notícia per la ciutat. Haurem de parlar amb el ministeri, amb tot el teixit cultural i equipaments de la ciutat, per canalitzar com ho podem tirar endavant”, ha indicat.

El que sí ha indicat Subirats és que “ningú esperi” que aquesta injecció de diners serveixi per “tapar forats” i urgències d’equipaments i entitats en dificultats per la crisi del coronavirus. Més aviat, els fons ajudaran a corregir el “desequilibri” entre l’aportació municipals dels darrers anys als grans equipaments de la ciutat –que també són congestionats per l’Estat i la Generalitat, com el MACBA, MNAC, Liceu, Fundació Joan Miró, etc.– i l'”infrafinançament” d’aquestes altres administracions.

En tot cas, Subirats s’ha felicitat per la suma total de milions que els pressupostos de l’Estat pel 2020 preveuen per a la cultura de Barcelona, i que ha xifrat en 40 milions. “Si comparem la llei de pressupostos del 2018, són 20 milions del Conveni de colideratge més 20 milions d’altres partides”, ha dit referint-se a diverses partides del pressupost de Cultura que incrementen adjudicacions a equipaments catalans, cas del Liceu, la Fundació Miró, o l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Més notícies
La fira de Nadal del Port Vell desborda les previsions i rep 100.000 visitants diaris
Notícia: La fira de Nadal del Port Vell desborda les previsions i rep 100.000 visitants diaris
Comparteix
Els molls del port s'han convertit en una atracció per als barcelonins | La fira es podrà visitar fins al 5 de gener
Adéu al Tió del Tibidabo
Notícia: Adéu al Tió del Tibidabo
Comparteix
La creació artística d'un veí atreia nombroses famílies tot l'any, però aquest desembre ha desaparegut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa