Aquestes Festes de la Mercè el Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS) i la Guàrdia Urbana de Barcelona activaran el servei de drons com element de suport i informació al servei operatiu per augmentar la seguretat dels intervinents i millorant el servei prestat a la ciutadania, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat aquest dijous. Els drons ja s’havien fet servir per controlar la Nit de Sant Joan.

Aquesta tecnologia possibilita disposar d’imatges zenitals que es poden utilitzar tant en situacions d’emergències, com són els incendis forestals, com per a la realització de tasques de prevenció ja que aporten un plus de seguretat als intervinents i faciliten molt la presa de decisions.

El visionat d’aquestes imatges es farà sempre en temps real i en cap cas aquestes quedaran enregistrades. El temps màxim de desplegament del dron (en vol), des de l’arribada al servei serà de 15 minuts i el temps mínim de treball per servei serà de 3 hores. L’aparell disposarà de visió nocturna, visió tèrmica i altaveu,

Els pilots volaran sota el comandament del cap de la intervenció. En cap cas podran fer vols sense la supervisió d’una persona del cos del SPCPEIS o Guàrdia Urbana, segons diu explícitament un comunicat del consistori.

Operatiu conjunt de l’Urbana i Mossos

La Guàrdia Urbana de Barcelona i el Cos dels Mossos d’Esquadra han preparat un dispositiu conjunt amb l’objectiu d’assegurar els nivells òptims de convivència, mobilitat i seguretat, per tal que els espais públics siguin llocs de llibertat i de tolerància, tenint com a base la convivència, la tranquil·litat i el civisme per tal que totes les persones que gaudeixin de la festa ho facin de manera lliure i respectuosa.

Diversos carrers de la ciutat, especialment a la zona centre, veuran afectada la seva mobilitat habitual durant els dies de celebració. Per aquest motiu s’establirà un dispositiu d’ordenació i regulació del trànsit per assegurar la seguretat i la fluïdesa de la mobilitat de vehicles i vianants. Els agents efectuaran els corresponents desviaments de trànsit en els casos en els quals sigui necessari.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anonim a setembre 23, 2022 | 08:38
    Anonim setembre 23, 2022 | 08:38
    https://www.racocatala.cat/noticia/56798/torrons-vicens-relega-catala-letiquetatge
  2. Icona del comentari de: Ricard a setembre 23, 2022 | 11:25
    Ricard setembre 23, 2022 | 11:25
    Veure a través d'un dron no vol dir controlar res. Vol dir veure, i prou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa