L’Escola de Policia de Catalunya ha lliurat aquest divendres els diplomes de la seva 35a promoció, en la qual s’hi inclouen 243 aspirants a ser agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Un total de 1.063 alumnes han fet i acabat el curs: 446 aspirants al cos de Mossos d’Esquadra i 617 a les policies locals. Del total d’alumnes, han passat el curs 969 aspirants, és a dir, el 91,1%: 553 són agents de les policies locals i 416 del cos de Mossos d’Esquadra, que s’incorporaran de seguida a les seves destinacions com a agents de policia en pràctiques.

De la promoció, una tercera part, 323, són dones: 185 dels cossos de policies locals i 138 del cos de Mossos d’Esquadra. Quant a l’alumnat de les policies locals, són procedents de 143 ajuntaments de Catalunya: 243 són de la Guàrdia Urbana de Barcelona i 374 d’altres municipis.

Quant a l’edat, la mitjana global de l’alumnat ha estat de 31,3 anys: una mitjana de 28,2 anys al cos de Mossos i de 33,5 anys a les policies locals. Pel que fa al nivell d’estudis, destaca que 252 alumnes van accedir al curs amb un títol de grau universitari; 233, amb un Cicle Formatiu de Grau Superior, i 156, amb batxillerat. L’acte de lliurament de diplomes i el tradicional llançament a l’aire de les gorres l’ha presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès.

241 noves places a la Guàrdia Urbana

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar al febrer passat la convocatòria de 241 noves places per al cos de la Guàrdia Urbana per tal d’assolir la xifra més alta d’agents de la història de l’entitat. Quan s’assignin les places, al novembre, la Guàrdia Urbana tindrà més de 3.500 membres. Una part dels nous policies treballaran a Ciutat Vella, a la nova comissaria del carrer Tàpies, que s’inaugurarà a l’octubre i on s’hi invertiran un 1,2 milions per reforçar la lluita contra els narcopisos, els robatoris i el proxenetisme. L’altre equipament del barri, el de la Rambla, es mantindrà i acollirà altres unitats del cos com la Unitat d’Investigació i el punt d’Atenció a la Violència Masclista.

Precisament,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa