Els Mossos d’Esquadra alerten del perill d’obrir un nou correu que està circulant i que es tracta d’una estafa. Els ciberdelinqüents es fan passar per la Interpol i acusen els usuaris de tres delictes relacionats amb la pornografia infantil. Segons apunta la policia, els estafadors demanen explicacions sobre els suposats delictes a la persona afectada i els avisen que només tenen 48 hores per respondre el correu. També els amenacen amb “enviar el seu expedient a les associacions de lluita contra la pedofília i als mitjans de comunicació”.

El correu, que apareix amb un segell i firma de la Interpol falsos, també amenaça amb “transmetre el cas a la fiscalia perquè elabori una ordre de detenció i se’l registri com a ciberdelinqüent”. Daquesta manera, els estafadors provoquen la por de les víctimes i aconsegueixen informació que utilitzen per robar dades personals.

Què s’ha de fer?

Els Mossos d’Esquadra avisen que algunes víctimes no segueixen el comportament que cal dur a terme en aquests casos. En cas de rebre el correu, tot i les amenaces, la policia explica que és important “no respondre’l i esborrar-lo”. Aquest tipus de delictes, coneguts com a ‘Phishing’, són força recurrents. De fet, FAQUA va alertar una nova estafa a inicis d’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa