Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fort operatiu dels Mossos d’Esquadra al Raval per desnonar
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desplegat un fort operatiu aquest dimecres al Raval per garantir que es pogués fer un desnonament. La CUP de Barcelona ha denunciat l’operació a través de les xarxes socials. Fonts d’aquesta formació han explicat al TOT Barcelona que tenien coneixement de 20 desnonaments a Barcelona aquest dimecres, fet que suposaria la ‘posada en marxa’ d’una nova temporada de desnonaments a la ciutat.

Aquest del Raval s’havia de produir al carrer Hospital i s’hi han desplegat 10 furgonetes de la policia catalana, segons la informació que ha facilitat la CUP. Fonts dels Mossos consultades per aquest diari no han sabut precisar quantes operacions s’han fet avui per tal de garantir desnonaments a la ciutat. Les mateixes fonts policials han volgut destacar que en aquests casos es tracta d’operacions que es despleguen per requeriment judicial i que no disposen de llistes de desnonaments diaris.

El desnonament d’avui no s’ha executat

Les fonts cupaires han assegurat que finalment el desnonament del carrer Hospital no s’ha executat “perquè no s’ha presentat la propietat”. Tot i així, destaquen el gran desplegament policial, amb la desena de vehicles, sense que s’hagi fet cap convocatòria des d’organitzacions socials que s’oposen als desnonaments i més encara a la participació policial.

Les mateixes fonts expliquen que a la ciutat hi havia una vintena de desnonaments previstos, entre els quals alguns en què s’havia arribat a algun acord o bé les persones que havien estat desnonades havien decidit marxar pel seu propi peu.

Les organitzacions socials ja estan mobilitzant-se per la nova temporada de desnonaments a la ciutat. Sense anar més lluny aquest dijous 15 de setembre hi ha programats dos desnonaments a la Verneda i al Besòs de famílies vulnerables, segons el Sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs, que ho ha anunciat a través de les xarxes socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa