Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona no regularà l’afluència als eixos comercials per Nadal
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha assegurat aquest divendres que no preveu regular els fluxos de compradors en zones i eixos comercials on es poden generar aglomeracions, malgrat la pandèmia i l’amenaça d’una sisena onada per les variants de la Covid. La setmana passada es va amuntegar una gran quantitat de persones a portal de l’Àngel, coincidint amb les ofertes del Black Friday, quan va arribar a ser difícil moure’s-hi. En aquell cas, el Consistori ho va atribuir a les tanques d’unes obres al subsòl del carrer, que s’han substituït per planxes durant la setmana.

“Tot està molt enfocat a la mobilitat del trànsit i a facilitar l’entrada i sortida dels centres comercials”, ha apuntat l’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, al ser preguntat aquest divendres sobre si l’operatiu especial de Nadal contempla regular l’accés a zones peatonals habitualment concorregudes. A més, el govern municipal no preveu restringir el trànsit durant el Nadal, però sí reforçarà el transport públic.

Un eix comercial rellevant, el que representa l’Associació de Passeig de Gràcia, ha reclamat aquesta mateixa setmana que no es limiti la mobilitat per no afectar les vendes nadalenques i limitar la recuperació del comerç després del sotrac pel confinament i les restriccions de la pandèmia. Tot i que no està previst d’entrada tancar o restringir el trànsit, no es descarta fer restriccions “quirúrgiques” si fos necessari, ha apuntat la Guàrdia Urbana. TMB incrementarà el servei entre un 7% i un 13% els dies festius d’obertura comercial i també durant les festes nadalenques.

A banda, la Guàrdia Urbana destina un 15% d’agents a vigilar els carrers durant el dispositiu de Nadal, que arrenca aquest dissabte i s’allargarà fins al 9 de gener. Cada dia hi haurà prop de 350 agents patrullant repartits en les 24 hores del dia.

Segons Velázquez, s’han adaptat els plantejaments operatius per ajudar que l’activitat comercial “vagi a màxims”. Per tal de prevenir delictes, la Guàrdia Urbana afirma que hi haurà molta presència uniformada d’agents -es fa en coordinació amb Mossos d’Esquadra-, especialment en eixos i zones comercials. En concret s’han fixat 58 zones com les zones de major afluència. També hi haurà agents de paisà i es treballarà en la prevenció delictiva.

Més notícies
Imatge d'arxiu del metro de Barcelona / Jordi Play
El metro reforça el servei durant les festes de Nadal
Notícia: El metro reforça el servei durant les festes de Nadal
Comparteix
TMB incrementa la freqüència de pas al metro durant els festius
Nit de Cap d'any 2021: Espectacle de focs artificials al castell de Montjuïc / Jordi Play
Barcelona descarta organitzar una festa multitudinària per Cap d’Any
Notícia: Barcelona descarta organitzar una festa multitudinària per Cap d’Any
Comparteix
Per segons any consecutiu, la ciutat celebrarà el canvi d’any a mig gas

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa