Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El metro reforça el servei durant les festes de Nadal
  • CA

TMB ha previst un reforç del servei de metro els dies festius d’obertura comercial durant les festes de Nadal per facilitar la mobilitat a Barcelona i reduir els desplaçaments en cotxe, en especial cap al centre de la ciutat. El servei de metro augmentarà entre un 7% i un 13% a les línies convencionals els festius del 6 i el 8 desembre i els diumenges del 5, 12 i 19 de desembre i el 2 i el 9 de gener.

El reforç de metro es concentrarà a les hores vall i punt de la tarda –des de les 13.00 fins a les 22.00–, que són les franges amb més mobilitat del cap de setmana. Això farà que la freqüència de pas dels trens baixa de gairebé 6 minuts a cinc minuts i mig. L’augment d’oferta durant els caps de setmana se suma a la que ja estava en marxa durant els dies feiners, que es mantindrà també durant les vacances escolars, del 23 de desembre al 9 de gener.

Horaris del metro

El diumenge 5 de desembre, que és vigília de festiu, el metro tancarà a les 2.00, igual que el dimarts dia 7. Els dies 6 i 8, en canvi, els trens circularan fins a les 00.00. Així mateix, el divendres 24 de desembre, que també és vigília de festiu, el metro tancarà a les 23.00, com és habitual en aquesta data. El dia de Nadal funcionarà sense interrupció, des de les 5.00 del matí fins a les 00.00 del dia de Sant Esteve. Així mateix, la nit de Cap d’Any el metro també funcionarà de manera continuada fins a les 00.00 del diumenge, ja que el servei enllaça amb el non-stop habitual dels dissabtes.

Pel que fa al servei d’autobusos, TMB reforçarà les línies que baixen al centre i als grans eixos comercials. El dia 24 els busos faran l’última sortida de les parades d’origen a les 22.00.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa