Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El metro reforça el servei durant les festes de Nadal

TMB ha previst un reforç del servei de metro els dies festius d’obertura comercial durant les festes de Nadal per facilitar la mobilitat a Barcelona i reduir els desplaçaments en cotxe, en especial cap al centre de la ciutat. El servei de metro augmentarà entre un 7% i un 13% a les línies convencionals els festius del 6 i el 8 desembre i els diumenges del 5, 12 i 19 de desembre i el 2 i el 9 de gener.

El reforç de metro es concentrarà a les hores vall i punt de la tarda –des de les 13.00 fins a les 22.00–, que són les franges amb més mobilitat del cap de setmana. Això farà que la freqüència de pas dels trens baixa de gairebé 6 minuts a cinc minuts i mig. L’augment d’oferta durant els caps de setmana se suma a la que ja estava en marxa durant els dies feiners, que es mantindrà també durant les vacances escolars, del 23 de desembre al 9 de gener.

Horaris del metro

El diumenge 5 de desembre, que és vigília de festiu, el metro tancarà a les 2.00, igual que el dimarts dia 7. Els dies 6 i 8, en canvi, els trens circularan fins a les 00.00. Així mateix, el divendres 24 de desembre, que també és vigília de festiu, el metro tancarà a les 23.00, com és habitual en aquesta data. El dia de Nadal funcionarà sense interrupció, des de les 5.00 del matí fins a les 00.00 del dia de Sant Esteve. Així mateix, la nit de Cap d’Any el metro també funcionarà de manera continuada fins a les 00.00 del diumenge, ja que el servei enllaça amb el non-stop habitual dels dissabtes.

Pel que fa al servei d’autobusos, TMB reforçarà les línies que baixen al centre i als grans eixos comercials. El dia 24 els busos faran l’última sortida de les parades d’origen a les 22.00.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa