Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una calor sense precedents: Barcelona viu l’abril més càlid des del 1914

Barcelona s’ha convertit aquest 2023 en una màquina perfecte a l’hora de batre rècords meteorològics. Si el passat mes de març ja va ser el segon més càlid dels darrers 109 anys, aquest mes d’abril ha superat totes les expectatives, polvoritzant les marques històriques registrades a l’Observatori Fabra.

Segons el balanç mensual fet públic aquest dimarts per part de les emblemàtiques instal·lacions barcelonines, aquest mes d’abril ha estat el més càlid registrat des del 1914, l’any que l’Observatori Fabra va començar a prendre mesures. Els termòmetres han marcat una mitjana de 16,1 graus, uns 2,4 graus per sobre dels valors habituals i superant per dues dècimes el rècord anterior assolit de l’abril del 2011 (15,9 °C). Mai s’havia superat el llindar dels 16 graus fins aquest 2023.

La temperatura mínima registrada aquest abril a l’equipament de la capital catalana van ser els 6,2 graus que els termòmetres van marcar del dia 2. Des d’aleshores, l’ascens de les temperatures ha estat fulgurant fins a assolir el valor màxim del mes el dia 12 amb 27,5 graus. Aquesta xifra suposa també la temperatura més elevada enregistrada mai en aquest observatori en un mes d’abril i superant d’aquesta manera un dels pocs rècords càlids que encara quedaven a la primera meitat del segle XX, ja que el valor fins ara més alteren els 27,2 graus del 21 d’abril del 1945.

Una gran tempesta per alleugerir els greus efectes de la sequera

Pel que fa a les precipitacions, malgrat no ploure durant bona part del mes, les últimes dues jornades d’abril van acumular el 57% de la precipitació que es registra de mitjana en aquesta època de l’any. Segons les dades compartides pel meteoròleg de l’Observatori Fabra, Alfons Puertas, la tempesta del dia 30 va deixar fins a 28,1 mil·límetres d’aigua per metre quadrat, deixant 24,5 mil·límetres d’aigua en només mitja hora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa