Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona bat un nou rècord meteorològic aquest mes d’abril
  • CA

La ciutat ha batut aquest mes d’abril un nou rècord meteorològic vigent des de fa onze anys. Aquest dissabte 29 d’abril al migdia la temperatura registrada a l’estació de radiosondatge de la ciutat va arribar a mesurar 19,6 graus a 850 hPa (uns 1.500 m d’altitud), un valor plenament estiuenc i 12 graus superior a la mitjana climàtica d’aquesta època de l’any.

Es dona la circumstància que aquests gairebé vint graus registrats són la temperatura més alta detectada mai per aquesta estació en els seus 25 anys d’història, superant d’aquesta manera els 18,6 graus que es van assolir el 27 d’abril del 2012, la xifra que fins ara marcava el llindar. De fet, la forta calorada d’aquesta última setmana ha trencat el rècord de temperatura màxima en el mes d’abril en fins a 23 estacions de radiosondatge de tot el territori català, segons el balanç de l’episodi del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Superat un rècord imbatut des del 1945

Cal recordar que aquest no és l’únic rècord històric que s’ha batut a Barcelona durant aquest mes d’abril del 2023. Feia 78 anys que el rècord de temperatura màxima absoluta detectat durant l’abril a l’Observatori Fabra se situava en els 27,2 graus que es van assolir l’any 1945. Aquest rècord fins ara imbatut ha passat a un segon terme aquest 2023 després que el dimecres 12 d’abril els termòmetres de les emblemàtiques instal·lacions centenàries de la capital catalana marquessin una màxima de 27,5 graus.

L’Observatori Fabra recull dades des del 1914, de manera que durant tot aquest temps mai s’havia assolit una temperatura similar durant el mes d’abril. Només els dies 20 i 21 d’abril del 1945 s’acosten a la xifra que van marcar els termòmetres el dimecres 12 d’abril d’aquest 2023, quan es van registrar temperatures de 26,9 i 27,2 graus, respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa