Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, a punt d’arribar als 100.000 contagis de Covid-19
  • CA

La ciutat de Barcelona està a punt d’arribar als 100.000 contagiats de Covid-19 des del febrer. Segons les dades del departament de Salut, a la capital catalana s’han registrat fins ara 99.767 casos de coronavirus, aproximadament el 21% de tots els positius del país –un percentatge similar al del seu pes sobre la població total– i el 6,1% de tots els barcelonins.

Per segona setmana consecutiva Barcelona ha aconseguit reduir el nombre de contagis. La setmana passada es van registrar 4.189 casos de Covid-19, un 24% menys que fa 15 dies, quan es van detectar 5.488 positius. Tots els districtes registren descensos, una senyal que les restriccions aplicades després de les festes de Nadal comencen a tenir efecte.

L’impacte de la variant britànica

Els epidemiòlegs, no obstant això, estan pendents de l’impacte que pot tenir la propagació de la nova soca britànica per Barcelona i tot el país en general. Fa uns dies Argimon va advertir que la variant descoberta al Regne Unit ja suposava el 8% dels casos que es detecten a la capital catalana i va pronosticar que al març ja serien més del 50%.

Com que és una soca que té una transmissibilitat molt superior a la resta, els experts temen que una relaxació de les mesures pugui afavorir la seva propagació, el que posaria en risc la viabilitat del sistema sanitari, que ja està arribant al seu límit. El risc de rebrot està en 577 punts –250 menys que fa dues setmanes– i la velocitat de contagi (Rt) encadena dos dies per sota de l’1. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa