Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Banc Sabadell assumeix que és el responsable social del pis de Ciutat Meridiana
  • CA

Per què, si el pis no és seu, el Banc Sabadell ha assumit la negociació d’un lloguer social amb la mare dels tres nens que divendres van quedar bloquejats en un habitatge ocupat de Ciutat Meridiana? Aquesta és la pregunta que es fa molta gent arran de l’acord a què ha arribat l’Auntament amb l’entitat financera.

La mateixa Noemí –la mare que divendres va tenir els seus fills durant 11 hores atrapats darrere d’una porta antiokupes que un operari havia tornat a tancar perquè la va trobar oberta i ningú va respondre al timbre– ha explicat al TOT Barcelona que el Banc Sabadell, després de negar amb insistència i contundència que fos l’actual propietari del pis, li va trucar per tramitar el lloguer social després de l’incident.

M’ha trucat un noi del Banc Sabadell per parlar del lloguer social i indicar-me quina documentació he d’enviar per tramitar-lo. La primera nòmina que rebi i el contracte de treball l’he de portar a la sucursal més propera del Banc Sabadell. Em faran un estudi per veure quant hauré de pagar”, explica la Noemí. I afegeix: “Encara no se sap quina serà la quantitat perquè encara no sé quant cobraré a la feina. M’han contractat aquest desembre per a una suplència de tres mesos i no vaig preguntar ni què cobraria, vaig dir que sí, directament, perquè he de treballar del que sigui”, afegeix. I admet: “Em sembla una bona solució, perquè no vull estar com ara [com a okupa], amb por”.

Un portaveu del Banc Sabadell ha aclarit al TOT Barcelona el paper de l’entitat: tot i que es va vendre el pis de l’avinguda Rasos de Peguera ocupat per la Noemí –la qual consideren una víctima de les màfies que rebenten portes antiokupes a canvi d’uns 1.500 o 2.000 euros–, en va conservar la responsabilitat social

Una qüestió “reputacional”

En el contracte de venda firmat amb el fons inversor que va adquirir l’habitatge juntament amb altres pisos, va quedar establert que l’entitat bancària continuaria assumint el casos de vulnerabilitat que sorgissin en algun d’aquests habitatges. Això es fa a través d’una societat 100% propietat de Banc Sabadell: Sogeviso (Sociedad de Gestión Social de la Vivienda).

Aquesta empresa és dirigida per professionals de l’àmbit social i atenen casos com els de la Noemí: una família que ha ocupat un pis del banc o que havia sigut de banc fins fa poc –com és el cas– pot accedir a un lloguer social i se’ls ajuda a trobar feina –si no en tenen cap– perquè el puguin pagar.

El perquè és “reputacional”, segons els portaveus de l’entitat: al fons que ha comprat el pis –el nom del qual no transcendeix– li és igual el que pensi la societat catalana, però al Banc Sabadell no li és indiferent perquè s’hi juga la reputació. Per això no es consideren culpables del que va passar –l’operari que va cometre l’error treballava per a Solvia, que s’encarrega del manteniment del pis per al fons inversor– ni accepten cap responsabilitat legal davant la denúncia de la FAVB, però sí que assumeixen l’ajut social a la Noemí.

Més notícies
La família dels nens atrapats a Ciutat Meridiana es quedarà al pis amb un lloguer social
Notícia: La família dels nens atrapats a Ciutat Meridiana es quedarà al pis amb un lloguer social
Comparteix
"S'ha de tancar cada dia uns nens per aconseguir lloguer social?", es pregunten alguns veïns
La FAVB demana a Fiscalia que investigui Solvia pel tapiat temerari de Ciutat Meridiana
Notícia: La FAVB demana a Fiscalia que investigui Solvia pel tapiat temerari de Ciutat Meridiana
Comparteix
El moviment veïnal demana esclarir el cas dels tres menors atrapats al pis que ocupaven i saber qui i com va deixar-los tancats 11 hores
Un operari que treballava per a Solvia va tancar el pis de Ciutat Meridiana amb tres nens a dins
Notícia: Un operari que treballava per a Solvia va tancar el pis de Ciutat Meridiana amb tres nens a dins
Comparteix
Fonts del Banc Sabadell admeten que l'habitatge havia sigut seu fa mesos però matisen que ara és d'un fons
Tapiat amb tres menors a dins un pis ocupat a Ciutat Meridiana
Notícia: Tapiat amb tres menors a dins un pis ocupat a Ciutat Meridiana
Comparteix
Noemí, la mare dels nens, explica que van estar 11 hores sols i molt espantats mentre ella, veïns, Bombers i Mossos els intentaven rescatar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa