Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’aprovació de la reforma de la Rambla salta de mandat
  • CA

La reforma de la Rambla no s’aprovarà abans d’eleccions com estava previst. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ho ha confirmat a instàncies de Ciutadans aquest dilluns a la comissió municipal d’abril. “Al novembre es va presentar l’avantprojecte i volíem presentar la primera fase del projecte executiu en lloc del projecte sencer perquè sabíem que seria campanya electoral i volíem donar-li un perfil més baix per facilitar que s’aprovés”, ha explicat Pin. La primera fase correspon a la Rambla Santa Mònica, el tram més proper al mar. Finalment el govern municipal ha optat per endarrerir la votació i deixar el tràmit per a principis del mandat vinent.

Els motius, segons la regidora Pin, són dos: aconseguir un suport més ampli un cop acaba la campanya electoral i guanyar temps per incorporat algunes “millores tècniques” al projecte executiu. Aquesta primavera, en les negociacions prèvies, s’han reduït els suports inicials que tenia la reforma, en especial per la retirada del PSC. Tampoc li donen suport, tot i que fora de l’aritmètica política, els restauradors de la Rambla que veuen la reforma una potencial pèrdua de taules i cadires. “S’hagués pogut aprovar però no té tant consens com el pla inicial”, ha reconegut Pin, que en principi compta amb l’aval de PDECat i ERC.

[r:3]

En declaracions al TOT Barcelona, Pin ha precisat que el govern municipal manté la previsió d’iniciar d’aprovar internament el projecte a la comissió de govern –l’òrgan decisori del govern, sense presència de l’oposició– per tal “d’iniciar els tràmits” i que tinguin continuïtat de forma més fàcil després de les eleccions. La regidora confia que els nous grups municipals electes del PDECat, ERC i PSC mantinguin el suport expressat fins ara a la reforma, en tant que és “un projecte de llarg recorregut” iniciat ja en l’etapa Trias i amb finalització d’aquí dos mandats. El calendari fins ara previst, amb inici d’obres a finals de 2019 o principis de 2020 i finalització el 2027, podria ressentir-se de l’endarreriment de l’aprovació.

Més notícies
Acte d'inauguració del memorial per les víctimes del 17-A. | Ajuntament de Barcelona
Inaugurat el memorial en record a les víctimes del 17-A a la Rambla
Notícia: Inaugurat el memorial en record a les víctimes del 17-A a la Rambla
Comparteix
Una placa reprodueix en tres idiomes una frase solidària escrita en àrab per un ciutadà anònim
Interior del club d'striptease que obrirà a la Rambla. / Dollhouse Barcelona
Veïns i comerciants temen que el club d’striptease de la Rambla porti “soroll i delinqüència”
Notícia: Veïns i comerciants temen que el club d’striptease de la Rambla porti “soroll i delinqüència”
Comparteix
Els veïns del carrer Lancaster volen presentar una queixa formal per permetre que continui vigent la llicència per a espectacles sexuals
L’Ajuntament tindrà al projecte executiu de reforma de la Rambla per a abans de les eleccions
Notícia: L’Ajuntament tindrà al projecte executiu de reforma de la Rambla per a abans de les eleccions
Comparteix
La tinenta d'alcaldia respon en comissió que l'equip d'Itziar González preveu presentar la maqueta l'1 de febrer i el document definitiu el 23 de març

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa