Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Inaugurat el memorial en record a les víctimes del 17-A a la Rambla
  • CA

Aquest matí s’ha inaugurat un memorial en record de les víctimes de l’atemptat de la Rambla el 17 d’agost del 2017. El memorial s’integra en el paviment de la Rambla i se situa al costat del mosaic de Miró, on la furgoneta que va atropellar desenes de persones va acabar el recorregut. Una placa recordarà els afectats per l’atac amb una frase escollida entre les 5.000 que ciutadans anònims van escriure aquells dies: “Que la pau et cobreixi, oh, ciutat de la pau”. La inscripció està escrita en castellà, català i anglès. 

La placa del memorial a les víctimes del 17-A, 4-3-2019. | Ajuntament de Barcelona

La placa del memorial a les víctimes del 17-A. | Ajuntament de Barcelona

La placa va acompanyada a cada extrem d’una obra titulada Barcelona, de Frederic Amat, en què s’escriu el nom de la ciutat amb la lletra L representant un llaç negre. A l’acte d’inauguració de la placa Mireia Martínez, la germana del nen de Rubí que va morir en l’atemptat, ha llegit el nom de les 15 persones que van morir a la Rambla.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha encapçalat la presència d’autoritats. També hi han estat presents la consellera de Presidència, Elsa Artadi, el conseller d’Interior, Miquel Buch i la delegada del govern de l’Estat a Barcelona, Teresa Cunillera. L’artista Frederic Amat, cònsols de diversos països afectats per l’atemptat i el director de la Fundació Joan Miró també han assistit a l’acte. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa