Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns i comerciants temen que el club d’striptease de la Rambla porti “soroll i delinqüència”
  • CA

L’obertura aquest dijous del club d’striptease Dollhouse, amb capacitat per a 400 persones, a la Rambla desperta les pors d’alguns dels que ho viuran de prop. Així ho asseguren alguns veïns, mentre que d’altres ja ho afronten resignats. “És una grandíssima irresponsabilitat”, diu el portaveu d’Acció Lancaster, Jordi Callejo, en refèrencia al nou club. “Quan surtin del local, de matinada, els clients voldran seguir la festa i aniran al Moog –una discoteca propera–. I això pot generar més soroll, més delinqüència”, critica Callejo.

El representant de l’associació del carrer Lancaster, a tocar de la Rambla, assegura que interposaran una queixa formal a l’Ajuntament per la paradoxa que fa que es pugui obrir un local d’aquest tipus tot i que no es concedeixin noves llicències de restauració, com era la idea inicial del propietari de l’espai. 

Els comerciants del voltant, en canvi, veuen l’estrena del club d’striptease amb una barreja de sensacions. Per un costat, “podria fer reviure la zona i portar nous clients”, diu l’encarregat del bar veí, Taps & Tapas. El mateix pensen al negoci que hi ha a l’altra banda del club, també de menjar per a turistes i amb un nom molt similar, Tapa i Àpat. “Si ens suma algun client, ja estarem agraïts”, diu el gerent del restaurant sense donar-li gaire importància. “És el tipus de clients que paguen els preus que posem”, explica, en referència als turistes que creu que atraurà el negoci de l’striptease

Tanmateix, alhora temen pel que pugui passar de portes enfora del club. El restaurador a càrrec del Taps & Tapas apunta que “ara està estabilitzada la delinqüència a la zona” i per això demana que “la policia i l’Ajuntament” garanteixin que a partir d’aquest nou negoci “no es descontrolin les nits”.

Un club amb ganes de presentar-se al barri

Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, els gestors del local han demanat una reunió amb el districte de Ciutat Vella i amb els veïns de la zona per explicar-los el projecte i donar-los garanties que el negoci “no afectarà la convivència al barri”. Fonts municipals han confirmat que es farà aquesta trobada, però no han donat dates concretes i mantenen que si desenvolupen qualsevol “activitat no autoritzada, se’ls requerirà que cessin l’activitat i, si calgués, precintaria el local”.

El president de l’associació Amics de la Rambla, Fermí Villar, ha explicat a aquest diari que vetllaran perquè el local “compleixi escrupolosament” amb el que diu la seva llicència, ja que “tant si agrada com si no” tenen els papers en regla. “Ja vam aconseguir que al pla d’usos de Ciutat Vella s’inclogués la prohibició de donar noves llicències per a aquesta mena de locals, però els que ja la tenen han de seguir la normativa, com sempre defensem”, ha afegit.

El que més preocupa als comerciants és el que passa al carrer, perquè “a dins la normativa és molt estricta”. Villar ha dit que es van reunir amb els gestors del club i que han mostrat “bona predisposició per controlar l’accés a la porta i que els clients no facin soroll quan surtin a fora”. Un dels temors del comerciants és que l’activitat del club tingui un efecte crida i es converteixi en un reclam per a comiats de solter i de prostitució.

Precisament els grups de celebracions abans de casar-se seran un dels públics principals que tindrà al Dollhouse. “El gerent del local em va visitar per explicar-me el projecte i em va dir que tenia contactes amb agències de comiats de solter per assegurar-se la clientela“, reconeix l’encarregat del bar Taps & Tapas, al número 21 de la Rambla. 

Veïns amb posat tebi

Des d’una altra perspectiva, el veïnat que passeja mentre acabaven les obres del local i preparen la inauguració del dijous ho veu amb passivitat. “Abans ja hi havia una cosa semblant”, diu el José Manuel, que va treballar 30 anys com a porter del teatre Poliorama. “Aquí venien preservatius”, diu en referència a l’antic negoci que permetia la venda de material sexual i que manté la llicència que permet el nou local. Per això, no hi ha gran diferència perquè ara posin una gran sala d’espectacles sexuals des del seu punt de vista. 

L’Abdel, de 69 anys i veí del carrer del Portal de Santa Madrona, en canvi, ho celebra. “Mira, així algun vespre, si estic avorrit, ja sé on puc anar”, comenta. De la mateixa manera, critica que l’altra opció fos un restaurant. “Ja n’hi ha massa, i a sobre el que volien fer era per a rics”, protesta. Mentrestant, les senyores grans fan com que la cosa no va amb elles. I els homes, majoritàriament, asseguren que no els suposa un gran trasbals. “Ens hem acostumat a veure de tot, al barri. Això és només un afegit que, esperem, no ens compliqui més la vida”, clou el Manuel, del carrer Montserrat. 

Més notícies
El local d’striptease de la Rambla tindrà moneda pròpia
Notícia: El local d’striptease de la Rambla tindrà moneda pròpia
Comparteix
L'espai, que no va obtenir llicència per reobrir com a restaurant, anuncia que s'estrenarà per Sant Valentí i que tindrà una botiga i un museu
Colau s’empassa un local d’striptease per no donar un permís a un restaurant
Notícia: Colau s’empassa un local d’striptease per no donar un permís a un restaurant
Comparteix
El pla d'usos no permet donar llicències d'hostaleria a la zona però no es pot revocar l'antiga, de local per a espectacles eròtics |Chiqui Martí serà la primera ballarina del local

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa