Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau s’empassa un local d’striptease per no donar un permís a un restaurant
  • CA

Barcelona estrenarà la setmana que ve un local d’striptease de 1.200 metres quadrats a la Rambla. I serà per una paradoxa urbanística: l’actual pla d’usos de Ciutat Vella no permet donar la nova llicència de restaurant que volien els propietaris, però l’Ajuntament no pot impedir que l’establiment, situat al número 17 de la Rambla, utilitzi l’antiga llicència d’espectacles eròtics que tenia. Per tant, la normativa pensada per impedir un excés de locals de restauració ha acabat desembocant en la reactivació del que havia sigut un peep show que havia deixat de funcionar feia anys.

La història comença quan, fa quatre anys, el grup Costa Este compra el local amb la intenció de posar-hi un restaurant de luxe. Esperaven adquirir una llicència d’un altre restaurant de la zona per fer-la servir al número 17, però l’Ajuntament no ho va validar perquè ja no està permès aquest tipus d’intercanvi.

Advertiment municipal   

Segons fonts municipals, aquest local tenia des de feia anys una llicencia per a espectacles eròtics i “aquesta es l’única activitat que s’hi pot fer”. “Des de l’Ajuntament de Barcelona, vetllarem perquè els promotors s’ajustin a l’activitat que permet la llicència i no en desenvolupin cap altra no autoritzada. Si no ho compleixen, se’ls requerirà que cessin l’activitat i, si calgués, precintaria el local”, afegeixen.

Les mateixes fonts puntualitzen que aquest local “mai ha tingut la llicència de restaurant perquè quan la van sol.licitar no ho van fer de manera correcta i el pla d’usos no permet aquesta activitat en aquesta zona”. Ara tampoc donarien un permís per a un espectacle eròtic, però admeten que no poden fer res contra una llicència “prèvia al pla d’usos“. 

L’Ajuntament també recorda que als propietaris del local –que no és l’empresa que l’explotarà ara com a local eròtic– se’ls van aturar les obres i se’ls va obligar a suspendre l’activitat de discoteca bar, per la qual havien optat en no poder muntar el restaurant. Finalment, el grup Costa Este, dels germans Javier i Ramon Bordas, va llançar la tovallola i va buscar una empresa del sector dels espectacles eròtics per llogar-li el local i recuperar almenys una part de la inversió feta.

Chiqui Martí, ballarina estrella del Dollhouse

L’empresa triada ha estat la que gestiona Dollhouse a Barcelona, que va ser precintat per l’Ajuntament quan estava a l’avinguda Sarrià però que ara ha trobat a la Rambla el local ideal, amb la llicència que s’ajusta a la seva activitat. 

A la seva web anuncien que obriran dijous de la setmana que ve i Chiqui Martí en serà la primera ballarina i la directora artística, segons ha explicat ella mateixa al TOT Barcelona. “El permís que tenim permet fer striptease i, si volguéssim, de sexe en directe pornogràfic. Però no és el que volem fer. El nostre projecte és d’espectacle sensual, no sexual”, matisa Martí. També subratlla que “no hi haurà habitacions”, és a dir, que es comprometen a no permetre la prostitució: una declaració que encaixa amb l’advertiment de l’Ajuntament que alerta que se’ls vigilarà perquè no facin cap activitat no permesa per la vella llicència.

Chiqui Martí fent una de les seves coreografies / Cedida

Chiqui Martí fent una de les seves coreografies / Cedida

El local tindrà dos escenaris i diverses ballarines d’striptease. “Serà a l’estil del que es pot veure a Las Vegas, però cada noia té la seva personalitat i el seu vestuari”. S’hi trobaran les coreografies amb la barra de pole dance, el clàssic dels locals de showgirls.

Al final de la nit, cap a les quatre de la matinada, una coreografia conjunta de totes les ballarines tancarà l’espectacle. A més a més, des de l’obertura, a les nou del vespre, fins al tancament del local –que pot ser cap a les sis del matí– els clients podran prendre copes i “picar caviar, formatge i altres coses fredes”: una oferta necessàriament restringida perquè si no es trobaran amb una inspecció municipal. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa