Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Apareix un homenatge a Tina Turner al centre de Barcelona
  • CA

Barcelona s’ha despertat aquest dijous amb un petit homenatge a la llegenda de la música nord-americana Tina Turner, que va morir ahir als 83 anys després d’una llarga malaltia. L’obra ha aparegut a l’encreuament entre l’avinguda Diagonal i el passeig de Gràcia i el seu autor és l’artista urbà TVBOY, que ha retratat la intèrpret en plena actuació.

Aquest retrat de Turner mostra l’artista amb un micròfon en una de les seves actuacions i amb una corona lila dibuixada al cap. L’obra compta a la part posterior esquerra amb un missatge també en pintura lila: “The Queen Of Rock“. De fet, a través de les xarxes socials, TVBOY ha compartit un vídeo d’aquesta pintada amb el següent missatge: “L’única reina del rock i una icona del moviment empoderador de les dones”.

Murals amb missatge

Cal recordar que TVBOY és un artista conegut pels murals reivindicatius que pinta en diferents ciutats europees. El passat mes de febrer, aquest dibuixant urbà va haver de restaurar l’obra que va fer en homenatge d’Alexia Putellas, després que aquestes aparegués vandalitzada amb pintades despectives. Gent anònima va guixar l’obra, a inicis d’any, amb insults homòfobs i masclistes. Van escriure coses com “feminazis”, “tortilleras” i “ni és futbol ni és femení”. Un fet que va denunciar a les xarxes el periodista Edu Boada i que va despertar la solidaritat de molts usuaris. “És tristíssim”, “els cromanyons ataquen de nou” i “diuen que estem en el 2023, però jo crec que vivim en l’era dels dinosaures” són alguns dels comentaris que van criticar l’acció vandàlica.

Després d’un periple per Ucraïna, on l’artista italià va dibuixar murals en contra de la guerra a la ciutat de Kíiv, TVBOY va tornar a Barcelona i va restaurar el mural. Així ho va mostrar al seu compte de Twitter, on va penjar un vídeo ensenyant com repintava les parts atacades. Tot plegat, acompanyat d’un clar missatge reivindicatiu: “No hi ha espai per la intolerància i la lesbofòbia a Barcelona. En tornar d’Ucraïna he restaurat el mural”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa