Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Antiavalots dels Mossos carreguen contra una protesta veïnal al Raval
  • CA

Els antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra han carregat amb les porres contra una protesta veïnal a la rambla del Raval aquesta nit. L’operatiu ha actuat amb contundència contra els activistes que protestaven amb crits, càntics i insults. Agents de la BRIMO han acabat colpejant en diverses ocasions per damunt de la cintura als veïns concentrats, la qual cosa està prohibida per protocol. L’impacte sobre la part superior del cos d’un manifestant es pot veure en el segon 0:34 del vídeo. 

Com s’aprecia al vídeo, la batussa comença quan la policia marxava després d’haver completat un desallotjament de tres pisos ocupats al bloc del número 7 de la rambla del Raval, on havien entrat a viure algunes famílies. En el moment en què les furgonetes es disposen a marxar, diversos activistes del barri insulten els agents i s’endinsen al carril de circulació, tot i que sense barrar el pas i deixant suficient espai perquè el vehicle hi pugui passar. Davant d’aquesta actitud, un grup d’agents antiavalots surten de la furgoneta i s’inicien les càrregues policials demanant als manifestants que “marxin”. 

L’operatiu dels agents, finalment, ha continuat amb la utilització de les porres per fer retrocedir la trentena de veïns prop de 100 metres fins a l’encreuament del carrer de la Riereta amb Aurora. Diversos activistes pel dret a l’habitatge han acabat amb marques per impacte dels cops a les cames, braços i esquena. Des del Sindicat d’Habitatge del Raval denuncien “una actuació desproporcionada dels Mossos d’Esquadra sense motiu”. A més, asseguren que interposaran una denúncia “per desnonament il·legal”, després d’haver “expulsat famílies amb menors d’uns habitatges que ocupaven des de fa dies”. 

Desallotjament de tres pisos ocupats

Segons ha pogut saber aquest diari per fonts no oficials, la intervenció dels Mossos d’Esquadra hauria estat justificada perquè les alarmes dels tres pisos ocupats han sonat avui, tot i que els activistes asseguren que ja havien fet sonar una alarma dies abans, quan van ocupar un dels pisos. Així, davant del que la policia hauria considerat un delicte flagrant, ha activat les dotacions per intervenir. Per assegurar el desallotjament, els Mossos han destinat fins a vuit furgonetes de la Brigada Mòbil, que han arribat a l’edifici a les 9 de la nit. 

Hores abans, el Sindicat d’Habitatge del Raval havia anunciat que havia ocupat el bloc per fer “efectiu el dret a l’habitatge”. En el mateix text, s’explicava que els pisos es cedirien a veïns que no tenen una llar on viure.

Més notícies
Ocupen un solar per visibilitzar la manca d’habitatge al Poblenou
Notícia: Ocupen un solar per visibilitzar la manca d’habitatge al Poblenou
Comparteix
La plataforma Ens Plantem i la Taula Eix Pere IV han completat un cercavila pel barri amb un vermut solidari en un solar abandonat
Activistes demanen la destitució del responsable de Mossos en l’operatiu on hi havia Desokupa
Notícia: Activistes demanen la destitució del responsable de Mossos en l’operatiu on hi havia Desokupa
Comparteix
La CUP ha registrat una pregunta a la sessió de control parlamentari per demanar explicacions
Un vídeo qüestiona l’actuació dels Mossos amb Desokupa en un desallotjament al Poble-sec
Notícia: Un vídeo qüestiona l’actuació dels Mossos amb Desokupa en un desallotjament al Poble-sec
Comparteix
TV3 ha difós les imatges, però la policia assegura que va acudir-hi perquè hi havia "una confrontació" i que va identificar els membres de tots dos bàndols
Els Mossos negocien amb un atrinxerat que amenaça de suïcidar-se i reté una dona
Notícia: Els Mossos negocien amb un atrinxerat que amenaça de suïcidar-se i reté una dona
Comparteix
La policia negocia amb un home amb problemes mentals al carrer Rosselló

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa